Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum chp deprem pakistan veysel eroğlu iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Alçak Saldırı Tepki Çekti: Atatürk Heykellerine Saldırılar Engellensin!

ANKARA (ANKA) - Atatürk'ün Samsun'da bulunan heykeline lüks araçlarıyla gelip ip bağlamak suretiyle yıkmaya çalışanlara yurt çapında büyük bir tepki oluştu. Olayın failleri yakalanırken vatandaşlar sosyal medyada, Atatürk'ün anısıyla kişiliğine ve heykellerine yönelen imalı ya da doğrudan saldırıların engellenmesi talebini dile getirdiler

Alçak saldırının duyulmasından sonra heykel çevresine gelen bazı sivil toplum örgütleri temsilci, üyeleriyle vatandaşlar, sabaha kadar saygı nöbeti tuttu.

Atatürk heykeline saldırı sosyal medyada da büyük infiale yolaçtı. Olay sonrası hemen başlatılan soruşturma sonuca ulaşırken yetkililer alçak saldırının faillerini yakaladı.

Başta Samsun Valiliği olmak üzere siyasetçiler olayın bir "provokasyon" olduğu yönündeki açıklamalarla vatandaşların kışkırtmalara kapılmamalarını istediler.

Atatürk anı ve figürlerine saldırılara, bizzat TBMM'de de rastlanmış, bir partinin milletvekili Atatürk'ün veciz sözlerinin bulunduğu ve milletvekili odalarındaki makam koltuklarının arka duvarına asılan posteri çöpe atmasıyla gündeme gelmişti.

Atatürk'e saldırılar sadece dini kisveye bürünmüş kesim veya etnik mezhebi oluşumlardan gelmiyor. Atatürk anı ve sembolleri aynı zamanda PKK ve bağlı terör örgütü ve partilerin mensuplarınca da gerçekleştiriliyor. Bundan bir süre önce terörist PKK yanlılarının Atatürk heykellerine saldırıları görüntülenmiş ve toplumun tepki göstermesine neden olmuş
tu.

Anahtar Kelimeler:
PkkSamsunAtatürkHeykel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.