Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

ANKAMOB Başkanı Taklacı: “Hedefimiz Ankara’nın Ve Türkiye’nin Marka Sayısını Yükseltmek”

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası tarafından, bugün “15 Temmuz Şehitleri Anma ve Meslekte 40 Yılı Aşmış Ustalarımıza Plaket Töreni” düzenlendi. Törene Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Türkiye Gençlik Kulübü Federasyon Başkanı Osman Gökçek katıldı. Tören öncesinde ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, Anka Haber’e konuştu.

4 yılda bir düzenlenen “Meslekte 40 Yılı Aşan Mobilyacılar” etkinliği hakkında tören öncesi Anka Haber’e konuşan ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “Etkinliğimizi 15 Temmuz’un önüne aldık, 15 Temmuz kapsamında 40 senesini dolduran ustalarımıza, hem 15 Temmuz’u anma hem de onları onurlandırmak için böyle bir etkinlik yapıyoruz” dedi.

“Amacımız Esnafların İçinde Bir Kıvılcım Yaratmak”

Törenin amacı hakkında açıklamalarda bulunan Taklacı, “Biz Ahi Evran kültüründen gelen esnaf ve sanatkarız. Esnaf ve sanatkarımıza değer verdiğimizi göstermek, onları değerli kılmak amacıyla, onların mesleğinde duayen ustalar olduğunu göstermek, onlara değerli olduğunu hissettirmek. Onlara usta olduğunu benimsetmek yani değer amaçlı, motive amaçlı, Türkiye’deki işleyişin daha ileri gitmesi noktasında onların içinde bir kıvılcım yaratmak amacıyla yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin Dünya Pazarında İhracatını Artırmak İstiyoruz”

Hüseyin Taklacı’ya ANKAMOB’un hedeflerini sorduğumuzda, “Ankara Mobilyacılar Odası’nın hedefi mobilya sektöründe Türkiye’yi dünya pazarında daha iyi yerlere getirmek. İhracatımız yüzde 1 seviyesinde ülkemizde, bunun yüzde 5’lere çıkmaya ihtiyacı var. 2023 hedeflerinde ihracatımıza katkı sağlamak amaçlı üretimimizin daha çok artırılıp daha markalaşma çabalarına ağırlık kazandırmaya ihtiyacımız var. Bunları yapmak için mücadelemiz sürecek. Ülkemizin dünya pazarında ihracatını artırmak istiyoruz. Ülkemiz bu şekilde yaşar. Düşünün bir sektörün yüzde 93 hammaddesi ülkemizde karşılanıyor, yüzde 7 oranında ithalatımız bulunmakta. Sattığınız üründe döviz getirisi yüzde 93 oranında ülkemizde kalacak bir sektör, onun için ihracatımızın artmaya ihtiyacı var hükümetimizin bugün 2023 hedeflerinde 500 milyar dolar hedefi var, bu hedefler noktasında biz de yüzde 1’den yüzde 5 seviyelerine çıkartıp 10 milyar dolar hedefi yakalamaya çalışıyoruz. Bununla ilgili de kalkınma ajansımızda tasarım merkezi hedefimiz var, projeyi Avrupa’ya verdik şuan. Bu projemiz geliştiğinde inşallah Sitelerimize bir tasarım merkezi, ARGE merkezi kuracağız. Biliyorsunuz Kayaş yoluna bir ANKAMOB açtık, burada da üretici esnafımızın, Ankara’da üretilen malları sergilemek amaçlı yapılmış bir merkez. En büyük projelerimizden birisi de Organize Sanayi Bölgesi projemiz, Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya sanayi bölgesi kurmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız da sürüyor. Ankara’nın ve Türkiye’nin marka sayısını yükseltmek hedefimiz. Bu sektörün desteğe de ihtiyacı var, yaşamaya ihtiyacı var. Sitelerimizde 12 bin 15 bin esnafımız bulunmakta 80 binle 100 bin arasında işveren ve çalışanımız bulunmakta. 400-500 bin kişiye hitap eden bir sitelerimiz var. Bu sektörün ayakta kalması için mücadelemiz sürecek” açıklamalarında bulundu.

“Bu Tür İnsanları Ülkemizde Görmek İstemiyoruz”

15 Temmuz ile ilgili konuşan Taklacı, “15 Temmuz 2016 bir kırılma noktasıydı, hain bir girişimdi, FETÖ tarafından yapılmış bir girişimdi, biz bunları nefretle kınıyoruz. Bu tür insanları ülkemizde görmek istemiyoruz. Neyse yapılması gereken devletimiz tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu canilerin yüzünden 2016’yı özellikle esnafımız kaybetti. 2017’de toparlama noktasına gidiyor. Bir daha ülkemizin böyle bir acı yaşamamasını ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Tabi yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz, esnafımızın adına” ifadelerini kullandı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.