Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları akbank vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Ankara Valiliği: Harun Aslan Adına Tanzim Edilen Kimlik Bilgilerinin Doğru Olduğu Tespit Edildi

Ankara Valiliği, “Harun Aslan ve Mahide Ataş isimli şüpheliler adına tanzim edilmiş nüfus cüzdanı bulunmuş olup, yapılan parmak izi çalışmalarında Harun Aslan adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğu tespit edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Ankara Valiliği, Gölbaşı’na bağlı Hacı Hasan Mahallesinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yayımladı. İki şüpheli şahıs hakkında, Ankara ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne farklı tarihlerle iki ihbar yapıldığının bildirildiği açıklamada, “Hacı Hasan Mahallesinde tarla içerisinde bulunan barakada şüpheli şahıs/şahısların yakalanmasına yönelik olarak başlatılan çalışmalarda, teslim ol çağrıları akabinde önceden hazırladıkları bombayı patlatmaları sonrasında olay mahallinde yapılan ilk incelemelerde; Harun Aslan ve Mahide Ataş isimli şüpheliler adına tanzim edilmiş nüfus cüzdanı bulunmuş olup, yapılan parmak izi çalışmalarında Harun Aslan adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
Amonyum Nitrat ve C-4 Patlayıcısı Kullanıldı”

Açıklamada, “Mahide Ataş” isimli şahsın kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespiti için yürütülen çalışmaların devam ettiği duyurulurken, “Uzmanlarca yapılan ilk değerlendirmelere göre yüksek miktarda patlayıcı yapımında da kullanılmakta olan Amonyum Nitrat ve C-4 patlayıcısı kullanıldığı, ayrıca olay yerinde yapılan incelemelerde patlamamış halde çevreye dağılan 5 Kalıp C-4 Patlayıcı maddesi, 4 Adet küçük piknik tüpü, çok sayıda pil ve ceset parçaları ele geçirilmiştir” denildi.
 
Şahısların kaldığı kulübenin yerle bir olduğu kaydedilirken, açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı:
“Meydana gelen patlama olayında hayatını kaybeden örgüt mensuplarının ilimiz genelinde Güvenlik güçlerine ait hizmet binaları ve görevlilerine, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara ve ilimiz genelinde yapılacak basın açıklaması, Miting ve halkın toplu olarak bulunduğu yerlere ve etkinliklere yönelik olarak eylemlerde bulunacakları değerlendirilmektedir. Olay yerinde delil toplama ve diğer incelemeler tamamlanmış olup, soruşturmaya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam edilmektedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.