Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Ankara Valiliği'nden Yüksel Caddesi Çevresine Toplantı Gösteri Yasağı

Ankara Valiliği, Yüksel Caddesi, Selanik Caddesi, Bayındır 2 Sokak, Konur Sokak, Ihlamur Sokak, Karanfil Sokak, Hatay Sokak’ı içine alan bölgede “Çevreyi rahatsız edici şekilde yüksek sesle şarkı, türkü, marş vb. söylenmesi, slogan atılması veya her ne suretle olursa olsun toplantı, basın açıklaması vb. eylem yapılmasını” yasakladı.

Ankara Valiliği, Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden uzaklaştırılan Akademisyen Nuriye Gülmen, Öğretmen Semih Özakça ve Sosyolog Veli Saçılık’ın başlattığı Yüksel Caddesi çevresinde gerçekleştirilen basın açıklamaları ve eylemler üzerine Kızılay’daki birçok sokakta toplantı-basın açıklaması yapmayı, yüksek sesle türkü-marş söylemeyi ve eylem yapmayı yasakladı.

“Eylemler İstenmeyen Olayların Yaşanmasına Yol Açamaktadır”

Ankara Valiliği, yapılan basın açıklamalarının yaya ve araç trafiği akışını engellediğini, çevrede ses kirliliği oluşturduğunu ve kamu düzenini bozucu nitelikte olduğunu öne sürerek, “Bu durum, bölge esnafı ile vatandaşlar arasında korku ve panik ortamı oluşturmasına; bu bölgenin marjinal gruplarca kazanılmış eylem alanı olarak görülmesine; basın açıklaması adı altında düzenlenen her türlü eylem/etkinliklerin yapıldığı bu yerlerin ve çevresinde bulunan alanların, halkın yaya olarak yoğun bir şekilde kullandığı alanlardan/yerlerden olması sebebiyle katılımcı grup/şahıslar ile yayaların geçişi esnasında sözlü/fiziksel istenmeyen olayların yaşanmasına yol açmaktadır. Bu hâliyle yukarıda sayılan eylem ve etkinliklerin, toplumun geniş kesimlerine sirayet potansiyeli taşıdığı için toplumsal güvenliği tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

PKK ve IŞİD’in Saldıracağı İstihbaratı

PKK ve IŞİD’in söz konusu toplantı ve gösterilere yönelik eylem yapabileceği istihbaratının alındığının iddia edildiği açıklamada, Yüksel Caddesi, Selanik Caddesi, Bayındır 2 Sokak, Konur Sokak, Ihlamur Sokak, Karanfil Sokak, Hatay Sokak’ı içine alan bölgede gün boyu “Çevreyi rahatsız edici şekilde yüksek sesle şarkı, türkü, marş vb. söylenmesi, slogan atılması veya her ne suretle olursa olsun toplantı, basın açıklaması vb. eylem yapılması” yasaklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.