Ankara'da Emniyet Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Ankara Emniyet birimleri 24 saat boyunca şehirde 56 sabit noktada uygulama yapıyor. Şehir içinde motorize yunus ekipleri ve asayiş ekipleri, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Başkent'in bütün giriş ve çıkışlarında polis ve jandarma birimlerince arama - tarama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, Ankara'nın bütün girişlerinde, merkez ve dış ilçelerinde, polis jandarma ile sürekli irtibat halinde olarak uzman bomba ve narkotik köpeklerinin de yardımıyla denetlemelerde bulunuyor.

Polis ve jandarma ekipleri, gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Bu asayiş uygulamaları, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlamadan ve hayatın olağan akışı engellenmeden rutin olmayan uygulamalar şeklinde sürdürüyor.

Denetimlerde, personelin can güvenliği göz ardı edilmiyor.. Bütün arama noktalarının hem "başlangıç kısmının uzak noktasında" hem de "muhtemel uygulama noktasından kaçan şüphelileri yakalamak için uç noktada" ekipler hazır bulunduruluyor.

Denetimler, şüphelilerin bulunması, suç ve suç unsurlarının tespiti, muhtemel bir eylem yapmak için gelen terör örgütü üyelerine mani olmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Uygulamalarda trafik, asayiş ve terör ekipleri, son dönemde rastlanılan "ikiz plaka" konusuyla ilgili de araçların ruhsatları ve şase numaraları üzerinden karşılaştırma yapıyor.

Ekipler özellikle kiralık araçlarla ilgili daha duyarlı hareket ediyor. Ayrıca terör örgütlerin çalıntı lüks araçları kullanması nedeniyle de lüks araçlarda yapılan aramalarada hız verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
AnkaraAnkara Patlama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.