Artık Bekara Ev Var, Yok Diyene Ceza Var

Vizesiz  Avrupa seyahati için Avrupa Birliği'nin talep ettiği düzenlemeler kapsamında yer alan " Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu" Kanunu Meclis'ten geçti.

 

BEKARA EV YOK DİYENE CEZA

Meclisten geçen bu yasa kapsamında, "Bekara ev yok" demek, annelik ve gebeliği gerekçe göstererek bir kadının iş başvurusunu reddetmek ayrımcılık sayılıp, 15 bin TL'ye kadar idari para cezasıyla cezalandırılabilecek.

Yasa kapsamında  Türkiye İnsan Hakları Kurumu da,  Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu adıyla yeniden yapılandırılıyor.

 

'AYRIMCILIKLA MÜCADELEDE İLK KURUM'''

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, düzenlemenin İnsan Hakları Kurumu'nu daha aktif hale getirmek, ayrımcılıkla mücadele, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının oluşturulması amacıyla yapıldını söyledi. Elvan, "Ayrımcılıkla mücadeleye yönelik ilk kez bir kurum oluşturuyoruz. Öngördüğümüz kurum  Avrupa'daki benzerlerinden çok daha etkin ve güçlü yapıya sahiptir" açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.