“Asıl Şimdi Bu Reformun Tam Zamanı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için nasıl çırpındığını unutmadık. Terör örgütlerinin meydanı boş bulduklarını düşünerek tüm güçleriyle ülkemizin üzerine nasıl saldırdıklarını unutmadık. Yatırımcıların nasıl tereddüde düştüklerini unutmadık. 15 Temmuz darbe girişimi de bu fotoğrafın bir parçasıdır. Bütün gerçekler ortadayken hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz mümkün değildi. Hani birileri ‘Şimdi böyle bir değişikliğin ne gereği vardı?’ diyorlar ya, asıl şimdi bu reformun tam zamanıdır” dedi.

Referandum öncesi son günü İstanbul’a ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’nın ardından Kartal oldu. Her yolun ve yöntemin kullanılarak Türkiye’ye saldırıldığını söyleyen Erdoğan, “Tüm saldırılara rağmen biz ayakta kaldıkça onların gücü, nefesi tükeniyor. Bir asır önce bunlar Osmanlıya ne diyorlardı, hasta adam. Bugünkü hasta adamı kim biliyor musunuz? Avrupa Birliği. Ekonomisi küçülüyor, borcu artıyor, ticaret hacmi daralıyor. IMF’ye borcumuz var mı? Yok. Geldik 23 milyar dolardı sıfırladık. Ekonomiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler önce dönüp kendilerine baksınlar. Eğer bunu yapabilirlerse o zaman kimin kime ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayacaklar. Türkiye’nin önünde bunlar duramayacaklar. Şu anda biz G-20 üyesi miyiz, yani dünyanın en büyük 20 ülkesinden biri olduk mu? Şimdi hedef ilk 10” dedi.

“Yalancının Mumu Yarın Saat 5’e Kadar Yanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın oylanacak Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin daha etkin bir yürütme gücüne sahip olacağını ifade ederek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını eleştirerek, “diyor ki, parlamentoyu feshedecek.’ Yahu parlamentoyu fesih yetkisi yok yalan söyleme. Dürüs ol. Ancak seçimlerin yenilenmesi kararını verebilir. Fakat durup dururken bir cumhurbaşkanı niye seçimlerin yenilenmesi kararını versin ki? Çünkü böyle bir karar verdiği zaman kendisi de seçime gidecek, Meclis’te seçime gidecek. Buna niye gerek olsun. Ama artık yalancının mumu yarın saat 5’e kadar yanacak, 5’e kadar. Ondan sonra sönüyor” dedi.

“Yatırımcıların Nasıl Tereddüde Düştüklerini Unutmadık”

Yeni sistemde seçimlerin nasıl olacağını anlatan Erdoğan, bu konunun bir parti meselesi olmadığını, beka meselesi olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşananları anımsatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ana muhalefetin, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için nasıl çırpındığını unutmadık. Terör örgütlerinin meydanı boş bulduklarını düşünerek tüm güçleriyle ülkemizin üzerine nasıl saldırdıklarını unutmadık. Yatırımcıların nasıl tereddüde düştüklerini unutmadık. 15 Temmuz darbe girişimi de bu fotoğrafın bir parçasıdır. Bütün gerçekler ortadayken hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz mümkün değildi. Hani birileri ‘Şimdi böyle bir değişikliğin ne gereği vardı?’ diyorlar ya, asıl şimdi bu reformun tam zamanıdır.”

“İşte Yarınki Alacağımız Karar, Aynı Zamanda İdamın Yolunu Açacaktır”

15 Temmuz darbe girişimi yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ söylemini eleştirerek, “Şimdi utanmadan, sıkılmadan darbeyi bizim örtbas ettiğimiz söylüyor bu adam yalan makinesi ya. Şu anda cezaevlerinde bu kadar asker, polis, sivil var. Bunları oraya kim tıktı? Bunları oraya biz, bütün emniyet güçlerimizle beraber yakalayarak cezaevlerine yargının kararıyla tıktık. Şu anda ordalar. Sen mi yaptın bu işleri, bu kararları sen mi aldın?” diye sordu.

Erdoğan, vatandaşların idam sloganları üzerine ise “İdam konusundaki kararım belli. İşte yarınki alacağımız karar, aynı zamanda bunun da yolunu açacaktır” dedi.

“Kuru Derede Su Değirmeni Çalışmaz”

Türkiye büyüdükçe içerde ve dışarıda birilerinin yüreğinin daraldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’yi durdurmak için yapılanların hiçbirini işe yaramadığını, kredi derecelendirme kuruşlarının devreye sokulduğunu bunun da tutmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar siyasi, hiç takmayın dedim. Sokakları terörize etmeye kalktılar olmadı. Çukurlarla terör örgütüne yol vermeye çalıştılar yine olmadı. DEAŞ’ı devreye sokmaya çalıştılar yine olmadı. FETÖ ihanet çetesinin ordu-emniyet-yargı üzerindeki tüm militanlarını üzerimize saldılar milletimiz hiç birine geçit vermedi. Ana muhalefet partisi de aynı değirmene su taşıdı ama nafile kuru derede su değirmeni çalışmaz” diye konuştu. 

81 ilin tamamında evet diyenlerin mitinglerini yaptığını söyleyen Erdoğan, “Erdoğan yaptı, Sayın Yıldırım yaptı, Sayın Bahçeli yaptı. Kılıçdaroğlu sen nerede yapıyorsun? Kahvehane köşelerinde, düğün salonlarında yapıyorsun, çık meydanlara, çık. Niye? İnanmıyorsun ki yaptığın işe” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.