Asur Dönemine Ait Üzeri Kabartma Yazılı 5 Adet Taş Ele Geçirildi

Asur dönemine ait olduğu değerlendirilen üzeri kabartma yazılı 5 adeit taş ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Diyarbakır İli Ergani İlçesinde ikamet eden bir şahsın elinde bulundurduğu Asur dönemine ait olduğu değerlendirilen üzeri kabartma yazılı 4 (dört) adet taşı 200.000 TL’sı karşılığında satmak için müşteri aradığı yönünde bilgi elde edilmiştir. 


Şüpheli, yapılan operasyon neticesinde, Ergani İlçesi Akçakale mahallesinde yakalanmıştır. 

Şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (5) adet Asur dönemine ait olduğu değerlendirilen üzeri kabartma yazılı taş ele geçirilmiştir. 

Olayla ilgili olarak, ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş ve yakalanan (1) şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir. " denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.