Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Ramazan ayı ne zaman başlıyor Duran Aydın

ATO Meclisi Ankara Emniyet Müdürlüğü İçin 15 Milyon Lira Ayırdı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon TL kaynak ayırma kararı aldı. ATO Meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar uyarınca ATO, Ankara Emniyet Müdürlüğü Binası’nın onarımı için 15 milyon lira harcayacak. Saldırılar sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin ailelerine de 15’er bin lira yardımda bulunulacak.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanan ATO Meclisi, helikopter ve tankların saldırısı nedeniyle ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon TL kaynak ayırma kararı aldı. Nuri Gürgür başkanlığında olağanüstü toplanan ATO Meclisi ayrıca demokrasi şehitlerinin ailelerine 15’er bin lira yardım yapmayı kararlaştırdı. Toplantıda, ATO Başkanı Bezci ve meclis üyeleri darbeyi üzerinde “Vatan sana canım feda” yazılı kırmızı-beyaz renkte tişörtler giyerek protesto ettiler. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin anısına Fatiha süresince saygı duruşunda bulunan Meclis üyeleri, hep birlikte İstiklal Marşı’nı söylediler.

‘’ Türkiye Facianın Eşiğinden Döndü’’

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihi bir facianın eşiğinden döndüğünü vurgulayarak, “Eğer bu girişim, canice saldırı önlenmemiş olsaydı bugün Türkiye bir iç savaşın içerisinde olacaktı” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin daha önce de darbeler yaşadığını ancak hiç birinde Meclis’in ve kamu binalarının bombalanmadığını hatırlatan Gürgür, “Taşıdıkları üniformaların ve rütbelerin sorumluluğuna, onuruna, haysiyetine layık olmadıkları ortada olan bu canileri lanetliyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Türk milletinin direnme hakkını kullanarak darbecilere geçit vermediğini belirten Gürgür, Türkiye’nin ihtiyacı olan birlik ve bütünlüğün TBMM’de partiler tarafından da ortaya konduğunu ifade etti.

‘’ Bunlar Büyük İhtimalle Pkk’yla da İş Birliği Yaptı’’

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96 yıllık tarihinde düşman askerlerinin bile TBMM’yi bombalamadığına dikkati çekerek, “TBMM’ye ve tam Başbakan’ın odasına bomba atmak ne demek? Bunu hangimiz kabul edebiliriz? Ben bir Türk çocuğu olarak bunu kabullenemiyorum. Meclis’e bomba atılmasını içime sindiremiyorum. Bunu yapan Türk olamaz. İnsan olamaz her şeyden önce. Bunu yapan FETÖ terör örgütüdür. Haindir bunlar. Bunlar öğrenci yetiştirmemişler, terörist yetiştirmişler” açıklamasında bulundu.
Güneydoğu’da üst düzey askerlerin tutuklandığını hatırlatan Bezci, “Bunlar büyük bir ihtimalle PKK’yla da iş birliği yaptı. Göreceksiniz, bunlar gittikten sonra PKK ile mücadele daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.

‘’ Asker de Bizim Polis de Bizim, Bunları Barıştırmamız Lazım ‘’

Saldırının ertesi günü incelemelerde bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının durumunun içler acısı olduğunu, görevlilerin otoparkta çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bu yara Ankara’nın yarası. Ankara olarak bizim bunu sarmamız lazım. 15 milyon lira kaynak ayıralım, güvenliğimizi sağlayan polislerin binalarının içine girip hizmetlerini sürdürmelerine katkıda bulunalım. Asker de bizim polis de bizim. Esnaf, tüccar, sanayici olarak bunları barıştırmamız lazım.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.