Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd Hadise terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları elazığ

Aydınlardan Çağrı: “Nuriye ve Semih Ölmesin”

Ünlü sanatçılar, gazeteciler, avukatlar, yönetmenler ve yazarlar, KHK ile işlerinden atılan ve geri dönebilmek için 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yetkililere çağrı yaptı.

111 İsimden 111 Gündür Açlık Grevinde Olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça İçin Çağrı 

Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Barış Pirhasan, Edip Akbayram, Elif Şafak, Ercan Kesal, Ferzan Özpetek, Gülriz Suriri, Gökçer Tahincioğlu, Hale Soygazi, Halil Ergün, Hasibe Eren, Hayko Cepkin, Halil Ergün, Küçük İskender, Levent Üzümcü, Lale Mansur, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Müjdat Gezen, Nejat Yavaşoğulları, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Sabahat Akkiraz, Sıla Gençoğlu, Sevinç Erbulak, Suavi, Şevket Çoruh, Tolga Sağ, Tilbe Saran, Zeynep Tanbay, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da aralarında bulunduğu 111 isim 111 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gazetelere ilan vererek bir açıklama yayınlandı.

“Çalışma Hakları Geri Verilsin”
Açıklamada, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi olduğu belirtilirken, “İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir” ifadeleri kullanıldı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.