Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları akbank hatay

Bağımsız Sağlık-Sen’den Afrin’de Görevli Doktorlara: Cansiperane Çalışmalarınız Unutulmayacak

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nda askerlere ilk tıbbi desteği vermek üzere cephede görevlendirilen 400 hekime başarılar dileyerek, “Bu millet onların cansiperane çalışmalarını asla unutmayacaktır” dedi.


Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının hem savaşta hem barışta 7/24 kesintisiz verdikleri hizmete dikkat çekerek, tüm sağlık çalışanlarının fedakarca hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı devam ederken cephe gerisinde sağlık ordusunun görev yaptığını belirten Bayraktar, olası bir yaralanmada askeri hekimlerin ilk müdahaleyi yaparak ambulans uçakla sevkleri gerçekleştireceğini ve ayrıca GATA'da da Afrin operasyonu için özel bir kat ayrılarak savaş cerrahi uzmanlarının 7/24 göreve hazır olduklarını ifade etti. TSK'da görevli 400 askeri hekimin ön cephede kara operasyonuna katıldığına dikkat çeken Bayraktar, “Her türlü sıhhi imkana sahip sağlıkçı arkadaşlarımız olası saldırı durumda askerlerimize ilk acil müdahale ve cephe gerisine sevk işlemlerini yapacaklardır” dedi. 



 UMKE VE 112 GÖREV BAŞINDA

Cephenin bir gerisinde ise 112 acil sağlık çalışanları ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) görev aldığını belirten Bayraktar, “Sivillerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan ekipler yaralıları ilk müdahaleyle birlikte cephe gerisine sevkinde yardımcı olacak. Cephe gerisinde sınırda çadır hastanelerin yanı sıra Sahra Hastanesi de açılırken, burada da sağlıkçılarımız cansiperane şekilde görevlerini icra edecektir” dedi. 

Bağımsız Sağlık- Sen Başkanı Bayraktar, Hatay, Kilis ve Gaziantep'te hastanelerin, kalp, cerrahi ve ortopedi servislerine özel klinikler görevlendirildiğini de belirterek, “Doçent ve profesör gibi alanında uzman akademisyen doktorlarımız bölgeye sevk edildi. Her türlü yaralanmaya anında en uzman hekimler tarafından tıbbi müdahale sağlanacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.