Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Bakan Albayrak: Havalar Soğumadan Vatandaşımıza Gazda İndirim Yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, havalar soğumadan doğalgaza yönelik indirim yapılacağını, indirim oranı üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk canlı yayınında gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı. Kış gelmeden doğalgazda indirim yapılacağını ifade eden Albayrak, şöyle açıkladı:
“Bugüne kadar gaz konusunda vatandaşımıza yüksek fiyatlarda yansıtılmamızın neticesi olarak kurumlarda ortaya çıkan ciddi zararlar vardı. Bu zararların telafisi, ondan sonra oluşacak olan nakit akışını halkımıza indirim olarak yansıtma süreci. Bunun sonuna geldik aslında. Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz ilişkili alıcılarla, biri İran, biri Rusya, süreç neticelendi ama hala tahkimde rakamda mutabık kalınarak bunun yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza indirim olarak bunu yansıtacağız.”
Bakan Albayrak, oranlarla ilgili çalıştıklarını ve maksimum ne kadar indirim yapılabilir konusu üzerinde çalıştıklarını belirtti. Albayrak birkaç alternatif senaryoyu kış gelmeden açıklayacaklarını da ekledi.

‘’Eş Zamanlı Ciddi Adımlar Atacağız’’

Türkiye’deki olağanüstü hal uygulamasına ilişkin, Milli Güvenlik Kurulu, Bakanlar Kurulu ve sonrasında yaptıkları güvenlik toplantılarında Türkiye’nin bu ve benzeri travmaları bir daha yaşamaması için alternatiflerin üzerinde çalıştıklarını ifade eden Albayrak, “OHAL’in amacı, hızlı, yasal düzenlemelerle güvenlik kaygısını ortadan kaldırıp, güven tesis etmek. Bu çerçeveyle eş zamanlı, bunu yönetmek için ciddi adımlar atacağız. Şu an itibariyle kesinleşmiş ve kararı verilmiş bir şey yok. Jandarma, Genel Kurmay, MİT, Kuvvet komutanlıklarıyla ilgili tüm alternatifler sıkı bir şekilde çalışılıyor” dedi.
 

 ''Kurunun Yanında Yaş da Yanmasın''

Mücadele noktasında hiçbir şekilde taviz vermemek gerektiğinin altını çizen Albayrak, “Halka zulmetmiş insanlara bizim merhamet göstermememiz lazım” dedi ve ekledi:
“Halkımızın bu konudaki düşüncesi sabit. ‘Kurunun yanında yaş da yanmasın’ hassasiyeti önemli. Her ortamda bu titizlikle yaklaşılacak. Yüzde 100 isabet sağlanabilir mi bu soru işareti. Ama bu titiz yaklaşımı devlet olarak göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz uyarıları yapıyoruz, masum vatandaşlarımız etkilenmesin diyoruz. Bu yapının en önemli özelliği takiyeciliği dedik. Ben öyle değilim diyen birçok insan çıkabilir. Bizim en önemli kaynağımız devletimizin ilgili kurumlarının çıkardığı bilgilerdir.”

‘’ Prosedürlerin Yerine Getirilmesiyle İlgili Bir Süreç Kaldı Artık’’

Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin Türkiye’nin elinde fazlasıyla kanıt olduğunu söyleyen Albayrak, “Bu insanla ilgili Türkiye’de hukuk çerçevesi içerisinde 79 milyonun vicdanında hükmünü verdiği bir süreç içerisindeyiz. Prosedürlerin yerine getirilmesiyle ilgili bir süreç kaldı artık. Tüm Türkiye buna böyle bakıyor. Toplum artık bu adımları Amerika’nın atıp atmayacağına bakıyor” dedi.
Amerika’nın uzun yıllar boyunca, 79 milyon insanı stratejik ortak olarak gördüğü bir milleti, devleti bu kadar basit bir konuda bundan sonra karşısına almaya devam edip etmeyeceğinin görüleceğini ifade eden Albayrak, “Ben bu konunun öyle olmayacağını düşünüyorum. Amerika’yla geçmişten bugüne gelen uzun süreli iyi ilişkilerimiz var. Bu artık basit bir davadan toplumsal bir olaya dönmüş durumda. Yaverden tutun paşalara kadar birçok kişinin ifadesi var. Farklı kamu kurumlarına sızmış insanlar var” diye konuştu.

‘’ Siyasete Müdahaleyle Ortaya Çıkacak Ortaya Çıkacak Bir Resim Bundan Sonra Milli Değildir’’

“Son 10 yılda, bu kadar çok şey yaşanıp darbeyle şekillenen resimden sonra, Türkiye’de siyasetin yeniden dizayn olacağı bir resimle karşı karşıya kalırsak, tüm Türkiye şunu bilsin ki bu resim milli değildir” diyen Albayrak, şu ifadelerle açıkladı:
“Türkiye siyasetine herhangi bir müdahaleyle ortaya çıkacak bir resim bundan sonra milli değildir. Türkiye’de siyaset halkın sandığa gittiği, oyunu verdiği, oy verdikten sonra parlamenter anlamdaki resme bağlı siyasetin şekillenip halkı yönetme iradesiyle yürütüldüğü bir süreç. Çok farklı şekillerde buna müdahale edildiği olaylar yaşadık. Bu sonuncusuydu.”

‘’Bahsi Geçen Parti, Örgüte Aynı Duruşu Sergiliyor Mu?’’

Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın CHP ve MHP liderlerini Beştepe’ye davet etmesi, HDP’yi ise davet etmemesi konusunda şunları ifade etti:
“Bir terör örgütü var, bu terör örgütü ülkeyi darbeyle yıkmaya çalıştı. Türkiye başka bir terör örgütüyle de mücadele ediyor. O örgüt, bu örgüt ayırmadan, tüm örgütlere aynı duruşu sergilemek lazım. O zaman şu soruyu sormak lazım. Bahsi geçen parti, Türkiye’yi bölmeye, yıkmaya çalışan bu örgüte aynı duruşu sergiliyor mu sergilemiyor mu? Bu sorunun cevabına bağlı bir davet mekanizması işlemiş olabilir.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.