Bakan Çavuşoğlu: Gerçek Yüzümüzü Düşmanlarımıza Da Teröristlere De Gösterdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz yeri geldiği zaman bu gerçek yüzümüzü düşmanlarımıza da teröristlere de gösterdik, gösteriyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Dışişleri Bakanlığı’nda Soft Power Uygulamaları” programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Çavuşoğlu, batılı devletlerin Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin tavırlarına yönelik, “Neden YPG, Suriyeli Kürtleri sürgüne gönderirken, ellerinde evlerini, mülklerini alırken, en son Süryanilerin de açıkladığı gibi o gencecik çocukların eline silah vererek Türk askerinin karşısına, ÖSO’nun karşısına savaşmaya gönderirken ve onların mallarını, mülklerini alırken hassasiyet göstermiyorsunuz”  ifadelerini kullandı. Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik adım attığında, batılı devletlerden ‘bir an önce bitirin’ açıklamaları yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, “Biz yeri geldiği zaman bu gerçek yüzümüzü düşmanlarımıza da teröristlere de gösterdik, gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“YPG/PKK İLE SURİYE’DEKİ KÜRT KARDEŞLERİMİZİ AYIRT ETMEK LAZIM”

Türkiye'nin dış politikasının temel anlayışını; ulusal çıkarları içerde ve dışarıda korumak olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye’deki ve Suriye’deki operasyonların bölgede yaşayan insanlara yönelik olmadığını belirtti. “Suriye’de YPG/PKK ile Suriye’deki Kürt kardeşlerimizi ayırt etmek lazım” diyen Çavuşoğlu,  “Bugün Türkiye’de 350 bin tane Suriyeli Kürt var. Biz bunlara ev sahipliğini yapıyoruz. Suriye’nin topraklarının yüzde 25’ini YPG kontrol ettiği halde bu Kürtlerden bir tanesi o bölgeye dönemedi. Ama biz Fırat Kalkanı Operasyonu’nu tamamladıktan sonra o bölgeye sadece Türkiye’den 100 bine yakın Suriyeli Kardeşimiz döndü ki Suriye’nin değişik bölgelerinden 150 bin civarında Suriyeli içinde Türkmen kardeşlerimiz de var. Bu bölgeye döndüler”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.