Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Bakan Demircan: Depremden Zarar Gördüğünü Söyleyen 358 Vatandaşımız Oldu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “358 tane depremden zarar gördüğünü söyleyen vatandaşımızın müracaatı oldu. Kazazedemizin 3 tanesi kırık, Pelvis Kırığı ve Lomber Kırığı dediğimiz bel omurgada kırık ve aynı şekilde Tibia dediğimiz ayak kemiğinde kırık. Bunun dışında ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, dün gece 6.6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından Muğla’nın Bodrum ilçesine giderek yetkililerden bilgi aldı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. Artçı sarsıntıların sürdüğünü ve mevcut enerjinin boşalmaya devam ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte buradadır, vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.
Kos Adası’nda etkinin daha büyük hissedildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “İki kişinin orada yaşamını yitirdiği haberini aldık. Rodos Başkonsolosluğu’muzdan edindiğimiz bilgi çerçevesinde iki vefat edenden birinin Sinan Kurtoğlu isimli Türk vatandaşı olduğu bilgisini aldık. Dışişleri Bakanlığımız onunla ilgili olarak gerekli işlemleri takip ediyor” diye konuştu.

“358 VATANDAŞ DEPREMDEN ZARAR GÖRDÜ”
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise, yaşanan depremin ardından şu bilgileri verdi:
“358 tane depremden zarar gördüğünü söyleyen vatandaşımızın müracaatı oldu. Biz bu insanlarımızın 272 tanesini ambulanslarla hastaneye ulaştırdık. Diğerleri ise kendi imkanları ile geldiler. Müracaat eden kişiler arasında 25 vatandaşımız, kazazedemizin 3 tanesi kırık, Pelvis Kırığı ve Lomber Kırığı dediğimiz bel omurgada kırık ve aynı şekilde Tibia dediğimiz ayak kemiğinde kırık. Bunun dışında ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok. Gerekli müdahaleler yapıldı.

“İHTİMALLER DİKKATE ALARAK GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK”
Deprem olduğunda hastanemizde 19 tane tedavi gören hastamız olduğunu öğrendim. Bu deprem sonrasında hastalarımızın bir kısmının kendi isteğiyle bir kısmı da tedbiren dışarıya alındığı hakkında bilgi sahibiyiz. İlk değerlendirme ile yapılan ‘burada faaliyete devam edilebilir’ görüşünün üzerine derhal teknik değerlendirmeyi yapıp ondan sonra devam kararı almayı düşünüyoruz. Valimizle, ilimizdeki koordinasyon kurulu ile durumu tekrar değerlendireceğiz.
Artçı depremler olacak elbette. Artçı depremlerin riski ilk deprem anında hasara uğramış olan binaların hasarlarını artırma ihtimalidir. Bütün bu ihtimalleri dikkate alarak gerekli tedbirler alınacak.

“BU BİZİM DEPREM KONUSUNDA VERİLMİŞ BAŞARILI BİR SINAVIMIZDIR”
Şu anda Muğla’mızda, Bodrum’umuzda ve bölgedeki diğer ilçelerde depremi hasarsız, çok hafif hasarla atlattık. Bu bizim deprem konusunda verilmiş başarılı bir sınavımızdır. Demek ki burası bu şiddetteki depreme hazırmış.
Burada paniğe, deprem oldu telaşına asla gerek yok. Ama deprem gerçeği bilimsel olarak ne gerektiriyorsa onun tedbirini almak zorundayız.

“DEPREMLE İLGİLİ ZARARLAR ELBETTE Kİ TELAFİ EDİLECEK”
Kim zarara uğradıysa şunu bilsinler ki depremle ilgili zararlar elbette ki telafi edilecek.
Yabancı ülkelerden, ülkemizin diğer bölgelerinden gelen misafirlerimizin de endişe etmesine gerek yok. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumlarıyla bütün ekipmanıyla burada hizmetlerindedir.”
Demircan, Bodrum Devlet Hastanesi’ndeki hasar durumuna ilişkin teknik kadro ile çalışmanın yapılacağını ve bunun ardından karar verileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.