Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Bakan Eroğlu: 102 Bin 600 Keklik ve Sülün Tabiata Salındı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu yıl tabiata salınan keklik ve sülün sayımız 102 bin 600 oldu” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla birlikte korunması maksadıyla tabiatı destekleme çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde bu yıl 102 bin 600 adet keklik ve sülün üretilerek tabiata salındı.

Bakan Eroğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“2015 yılında 97 bin 200 adet keklik ve sülün üreterek, tabiata saldık. 2016 yılı içinde de 85 bin adet kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik ve sülün sayımız 102 bin 600 oldu. Böylece hedef sayımızı bir hayli aşmış olduk. Bu olumlu gelişmeler tabiatın desteklenmesi için de oldukça önemli.”

Eroğlu öte yandan keklik ve sülünlerin tarım ürünlerinde ve ağaçlarda görülen zararlılarla mücadelede etkin bir rol üstlenerek, tabiata büyük fayda sağlayacağını da ifade etti.



“Bilinçsiz ve Kaçak Avlanmayla Bazı Türlerin Nesli Tehdit Altına Girdi”

Bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanılması neticesinde kanatlı yaban hayvanlarının yaşam alanlarının bozulduğunu vurgulayan Eroğlu, “Bilinçsiz ve kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarının popülasyonlarında önemli azalmalar görüldü, bazı türlerin nesli tehdit altına girdi. Bakanlık olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösteriyoruz. Bizler kanatlı ve memeli yaban hayvanı üretip uygun yaşam ortamlarına salmak suretiyle yaban hayatını destekliyoruz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.