Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito ırak A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin ukrayna

Bakan Faruk Özlü: 65. Hükümet Yatırımcıların Önüne Turkuaz Halı Seren Bir Hükümet Olacak

Bakan Özlü, 65. hükümetin yatırımlara öncülük veren, yatırımcıların önüne turkuaz bir halı seren bir hükümet olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Sanayi Odası haziran ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Özlü, Türkiye'nin, rekabet gücünü, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma gibi alanlarda yakalayacağı başarıyla artırabileceğini belirtti. Bakanlık olarak Türkiye'nin bu alanlardaki etkinliğini ve dolayısıyla küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarına işaret eden Özlü, Türkiye’nin güçlü olduğu sektörlerde rekabet gücünü arttıracak çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Ankara'nın 2014’te 8 milyar dolar, 2015'te 7 milyar dolarlık ihracat yapan dev bir üretim merkezine dönüştüğüne dikkati çeken Özlü, "Ankara'da özellikle savunma sanayi ve bilişim gibi yüksek katma değerli alanlarda yakalanan ivme bizi ayrıca sevindiriyor. Artık yüksek teknolojili yatırımlar, nerede yapılırsa yapılsın, 5. bölgede yapılmış gibi desteklenecek” açıklamasında bulundu. Bakan Özlü, başkentte özellikle OSB’lerle ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını, Sincan ve Başkent OSB'yi genişleteceklerini bildirdi. Bakanlığın devam eden projeleri ve destek programlarına ilişkin bilgi veren Özlü, TÜBİTAK’ta, yerli otomobil, PARDUS, TÜRKSAT 6A gibi teknolojileri geliştirmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Mevcut çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz, deyim yerindeyse, repertuarımızı zenginleştireceğiz” ifadesini kullandı.

“Birçok Alanda Hayallerin Ötesine De Geçildi”

Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetleri için yapılan harcamaların geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 6,2 milyar liraya çıktığına dikkat çeken Özlü, vergi indirim ve istisnaları yoluyla, Ar-Ge’ye aktarılan dolaylı kaynak miktarının ise 1,7 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı. “Bunlar, 2002'de Türkiye'nin hayalini bile kuramadığı rakamlardı. Çok şükür, bu hayaller gerçekleşti, birçok alanda hayallerin ötesine de geçildi” diyen Özlü, önümüzdeki dönemde Ar-Ge projelerini, müşterilere, tüketicilere, dünya pazarlarına hitap eden nihai ürünlere dönüştürmenin öncelikleri olacağını söyledi.

“Kapımız, Sizlere Her Zaman Açık Olacak”

Sınai Mülkiyet Kanunu'na yönelik çalışmalara ilişkin konuşan Özlü, Meclis gündemi yoğun olduğu için tasarıyı ekim ayı gibi yasalaştırmayı hedeflediklerini, yapacakları bütün çalışmalarda, sanayicilerle birlikte hareket edeceklerini aktardı. Bakanlığın her zaman sanayicilerin hizmetinde olacağının altını çizen Özlü, “Kapımız, sizlere her zaman açık olacak. Bize 7 gün, 24 saat ulaşabileceksiniz. 65. Hükümet, her anlamıyla yatırımlara öncelik veren, yatırımcıların önüne turkuaz halı seren bir hükümet olacak. Biz, reel sektörün önünü açacağız. Sizler de Türkiye'yi yüksek gelir seviyesine doğru taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Darbe Anayasası Ve Terör, Türkiye'nin Üzerinde Bir Yüktür”

“Terör belasını ülke gündeminden çıkaracağız” diyen Özlü, şöyle açıkladı:

“Son terörist de ülkemizi terk etmeden, silahlar betona gömülmeden, bundan sonra bu mücadeleye ara vermek yok. Yeni anayasa konusunda da milletimizin beklentileri doğrultusunda, artık bir mesafe alacağımızı düşünüyorum. Darbe anayasası ve terör, Türkiye'nin üzerinde bir yüktür. Bu iki sorun, milletimizin ayağında prangadır. Bu yüklerden, ağırlıklardan, prangalardan kurtulmalıyız ve kurtulacağız. Bunu başardığımız zaman, Türkiye gücüne güç, hızına hız katacak.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.