Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü boyun Ankarada Silahlı Çatışma halkevleri enflasyonla mücadelede başarı kriterleri 2024 yılı Nisan Hizmet 9 Nisan 2024 Gündem Özeti 27 Mart 2024 Çarşamba Gündemi

Bakan Güler, TSK ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Arasındaki İş Birliğinin Artarak Devam Edeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyaretine eşlik eden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, gazetecilerin sorusu üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine refakati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Azerbaycanlı bir gazetecinin yeni görevinden dolayı Bakan Yaşar Güler’i tebrik ederek Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geleceğine yönelik değerlendirmelerini sorması üzerine Bakan Güler, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycanlı kardeşlerimizle ‘Tek millet, iki devlet’ ilkesi çerçevesinde faaliyetlerimizi daha yoğun şekilde gerçekleştirerek ilişkilerimizi çok daha ileri götüreceğiz. Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek yürek olmaya devam edeceğiz. Her zaman can Azerbaycan'ın yanındayız!” diye konuştu.

Azerbaycan ordusundaki yeniden yapılanma çalışmaları ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle ortak çalışabilirliğine ilişkin soru üzerine Bakan Güler, “Değerli kardeşim!” diye hitap ettiği Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov’un bu konuda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Bakan Güler, “Biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye, Azerbaycan’ın güçlü ordusunu daha da ileri götürmek için NATO standartlarında birlikte eğitimlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.