Öne Çıkanlar adana Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan abank roche aslıhan doğan öğretmen ataması cami İlişkilerde Submarining Belirtileri Nelerdir kosgeb işlem hacmi farik çelik siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü

Bakan Müezzinoğlu'ndan Yaralılara İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısında 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 36 yaralıdan 7’sinin durumunun ağır olduğunu, 4 yaralının ise ameliyata alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Müezzinoğlu, 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 36 yaralıdan 7 yaralının durumunun ağır olduğunu, 4 yaralının ise ameliyat sürecinde olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yaralılardan 12 tanesinin ise yabancı uyruklu olduğunu belirtti ve Bursa’daki programını yarıda keserek Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılacak toplantıya geçeceğini ifade etti.

-“HAİNLER ASLA BAŞARAMAYACAK”-

Bakan Müezzinoğlu, “Milletçe birlik ve beraberlik içinde, milletimizin insani değerleri içinde, birlik ve beraberliğimizi merkeze alarak bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarıyla sürdürecek ve sonunda başaracağız. Hainler asla başaramayacak” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet dileyerek, “Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bize son gelen bilgiler çerçevesinde, yaralıların yaklaşık 12 tanesi yabancı uyruklu. Önümüzdeki süreçte tespitler daha da netleşir. Neticede kaybedilen vatandaşlarımız yabancı da olsa insanı kaybediyoruz. Katledenler de insanı ve insanlığı katlediyorlar. İnsanlığı katleden zihniyeti tekrar lanetliyorum. Ülkemizin de milletimizin de insanlığın da bu tür hain eylemlerden uzak kalmasını temenni ediyorum” dedi.

İkinci bomba söylentilerinin her olayda yaşandığını belirten Müezzinoğlu, şunu ifade etti:

“Asla yoktur demek mümkün değil ama Emniyet, İstihbarat bütün tedbirleri alıyordur, alacaktır. Ama bu öyle hain bir eylem ki bir insanı kendisini katlederken birilerini de katledebilmeye yönlendirmesini yapabilen bir irade var. Bir insanın kendisini katlederken başkalarını da katledebilme noktasına gelmiş olmasının istihbaratla yakalanabilme zorluğunu insanımız da kamuoyu da biliyor. O insanları o noktaya getiren insanlık dışı zihniyet de önünde sonunda hak ettiği yere gidecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.