Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Cumhur İttifakı spk Tavuk eti üretim miktarı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi İsrail melih gökçek tsk

“Balıkçılarımızın Maliyetlerini Düşürmek İçin 2004’ten İtibaren ÖTV’siz Yakıt Veriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 su ürünleri av sezonunun açılış programında yaptığı konuşmada, “Rızkını denizden kazanan kardeşlerimizin ekonomimize yaptıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi bilen sizlersiniz. Balıkçılarımızın maliyetlerini düşürmek için 2004’ten itibaren ÖTV’siz yakıt veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Poyrazköy’de 2023-2024 su ürünleri av sezonunun açılış programına katılarak bir konuşma yaptı.

4,5 aylık bir aranın ardından, Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapacak balıkçıların ağlarının mavi sularla buluşacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gece başlayan balıkçılık sezonunun bereketli geçmesini diliyorum. ‘Vira Bismillah’ diyerek denizlere açılacak tüm kardeşlerimin ağlarının hep dolu çıkmasını Rabbim’den niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılık sektörünün yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti.

“MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK İÇİN 2004’TEN İTİBAREN ÖTV’SİZ YAKIT VERİYORUZ”

Rızkını denizden kazanan balıkçıların ekonomiye yaptıkları katkıları takdirle karşıladıklarını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi bilen sizlersiniz. Balıkçılarımızın maliyetlerini düşürmek için 2004’ten itibaren ÖTV’siz yakıt veriyoruz” dedi.

Bugüne kadar toplamda 15,6 milyar lira ÖTV’siz yakıt desteğinde bulunduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Su ürünleri avcılarına ve üreticilerine Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla indirimli kredi sağlıyoruz. Sektörümüzü, 2002’den beri toplam 23,2 milyar liralık sübvansiyonlu krediyle destekledik.”

Küçük ölçekli kıyı balıkçılarını da unutmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “12 metreden küçük gemisi olan 14 binden fazla kıyı balıkçımıza da sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar 313 milyon lira kıyı balıkçımıza ödeme yaptık” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.