Başbakan Hatay’ın Anavatana Katılmasının ve Erzurum Kongresi’nin Yıl Dönümünü Kutladı

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Kongresi’nin ve Hatay’ın Anavatana katılmasının yıl dönümlerini kutladı.

Başbakan Yıldırım, Erzurum Kongresi’nin 97. yıldönümünü “Aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında, canları ve kanları pahasına bize bıraktıkları vatan emanetini layıkıyla koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” ifadeleriyle kutladı
.
Erzurum Kongresi’nde “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz” kararı alınarak zafere giden yolun ilk adımlarının atıldığını kaydeden Yıldırım, “İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer, vatanımızın işgalden kurtarılmasını, istiklalimizin korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Başbakanımız Yıldırım, Hatay’ın Anavatan’a katılmasını ise “Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarından biri Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Hatay’ın Anavatan Türkiye'ye katılması olmuştur. Hatay meselesinin barışçı yollarla çözülmesi, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak ülkemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmiştir” ifadeleriyle kutladı.

Yıldırım, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Hatay’ın Anavatan’a katılması için çaba harcayan herkesi saygıyla andı. 

Barış, Huzur, Refah Yurdu Bir Türkiye İnşa Edeceğiz

 Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım, genç nesillerin Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerine inandığını bildirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.