Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti tbmm Pandemi ATO Başkanı Gürsel Baran cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Kamuda İzin Yasağı Kaldırıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında saat:12.20 de başlayan bakanlar kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yoğun bir katılımla gerçekleştiğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Emniyetin kayıtlarına göre İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde, diğer illerdeki toplantılarla da yaklaşık 10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, bayrağına, milli birliğine sahip çıkmış, demokrasiyi benimsediğini bir kere daha dosta, düşmana göstermiştir." dedi. Türkiye genelinde demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş "Bugüne kadar, emniyet kayıtlarına göre, 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine, bütün illerimizde, ilçelerimizde, katılmış vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır dedi.
Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün toplanan bakanlar kurulu toplantısında, Ekonomik reform paketlerini. kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasını, TBMM sine gönderdiğimiz olan bir kanun tasarısı gibi gündemi ilgilendiren konuları ele aldık.  . 

Kamu görevlilerinin İzin Yasağı kalktı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir." dedi.

"Kurban Bayramı Tatili 9 Gün olacak"
Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin soruya, "Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak.

216 Askeri Personel Firari
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firari askeri personel sayısının 216 olduğunu, bunlardan 186'sı Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır." dedi.
Kurtulmuş, FETÖ'cü bazı askerlerin Kandil'e kaçtığı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Kaçakların, Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir." dedi.

ABD tercih yapmalıdır
Bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen'i orada saklamak, korumak, kollamak konusunda ciddi tereddütler yaşamaya başladığını zannediyorum. 79 milyon büyük bir kararlılıkla, büyük mitinglerle bu terör örgütünü ve elebaşısı Pensilvanya'daki kişiye insanlar bu kadar açık bir şekilde tavır koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını yeniden gözden geçireceğinden şüphemiz yok.
 Bundan sonra Amerikalı yetkililer tercih yapmak durumunda. Ya bir darbenin, insanları katleden, binlerce insanı yaralayan bir darbenin elebaşısını tutacaklar, ya da 79 milyon insanın talebine yanıt verecekler. dedi.

Türkiye ekonomisi ettkilenmemiştir
Bugün ekonomideki reform hareketlerini de ele aldık. 65. Hükümet'in en önemli alanları ekonominin üretim ve ihracat odaklı faza geçmesiydi. Halkımız ve ekonomi çevreleri rahat olsun. Asla ve asla darbe teşebbüsü ve sonrası Türkiye ekonomiyi etkilememiştir. İlk 1 hafta marjinal etkilerden sonra yolumuza devam ediyoruz. Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen konulardan birisi de teşvik programının etkisini artıracak yeni adımlar atılması, ihracata dönük yeni desteklerin gündeme alınmasıdır.

"İş adamları taşınır mallarını teminat verilebilecek"
Kurtulmuş, bugün itibarıyla TBMM'ye gönderilecek bir kanun tasarısı bulunduğunu bildirdi. "Ekonomik reform paketlerimizin içerisinde zikrettiğimiz bir husus şuydu; iş adamlarının taşınır mallarının alet, makina, teçhizat ve diğer taşınırlarının, bankalara teminat olarak verilebilmesinin kolaylaştırılması. Bunu söz olarak vermiştik. Ekonomi çevrelerini, özellikle KOBİ'leri rahatlatan çok önemli teklifti bu. Şimdi bunu yasalaştırıyoruz. Bundan sonra iş adamlarımız, sadece taşınmazlarını değil aynı zamanda taşınır mallarını, mülklerini de bankalarımıza rehin olarak verebilecek, teminat olarak gösterebilecektir." dedi.

TBMM tatile ayın 19'unda girebilir
Kurtulmuş,
Tatil için diğer siyasi pertilerle takvim belirlenmesi lazım. Muhtemelen, çok kesin olmamakla birlikte ayın 19'u itibariyle tatile girebilir. 1 aylık bir süre olacak muhtemelen.dedi.

Milletimiz rahat olsun
Terör örgütünün, başarısız darbe girişiminin ardından kenara çekilmesini beklemediklerini ancak vatandaşların rahat olması gerektiğini bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunların, 'Biz vazgeçtik tamam yapamadık' diye kenara çekileceklerini düşünmek herhalde saflık olur. Ancak şunu söyleyeyim, milletimiz bu anlamda rahat olsun. Bir daha Türkiye'de Allah'ın izniyle darbe, askeri darbe yaparak yönetime el koyma şeklinde bir operasyonda bulunmaları mümkün değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.