Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan çin gündem başlıkları recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Başbakan Yıldırım: ABD'nin Elçilik Kararı Açıkça Bir Tahrik Ve Filistin’i Yok Saymaktır

Başbakan Binali Yıldırım, “Uluslararası hukuk adeta yok sayılmış. İnatla bu elçilik taşıma kararı uygulamaya konmuştur. Bu açıkça bir tahriktir, açıkça Filistin’i yok saymaktır, haklarını hukuklarını gasp etmektir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Esenboğa Havalimanında ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze’de meydana gelen olaylara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği’ni İsrail ile beraber kutlama yaparak açtığını dile getiren Yıldırım, “Kendi haklarını, bağımsızlıklarını, topraklarını çoğu işgal edilmiş vatanlarını kurtarmak, feryatlarını dünyaya duyurmak için genç silahsız siviller bu olayı protesto ederken İsrail askeri gözünü kırpmadan 43’e varan masum savunmasız Filistinliyi şehit ediyor” ifadelerini kullandı.

“BU ALÇAKÇA BİR KATLİAMDIR, ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Gazze’deki olaylarda 2 bine yakın yaralının olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bu alçakça bir katliamdır, şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. İslam Birliği Teşkilatı Dönem Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimi ile İstanbul’da düzenlenen zirvesinde ve BM’nin tarihinde ender görülecek şekilde büyük bir ittifakla ABD’nin Kudüs kararına karşı çıktığını anımsatan Yıldırım, “Uluslararası hukuk adeta yok sayılmış. İnatla bu elçilik taşıma kararı uygulamaya konmuştur. Bu açıkça bir tahriktir, açıkça Filistin’i yok saymaktır, haklarını hukuklarını gasp etmektir” şeklinde konuştu.

“BİR TANE İSRAİLLİ ÖLEN VAR MI?”

ABD’nin sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer aldığını ve bu insanlık suçuna ortak olduğunu kaydeden Yıldırım, “Türkiye olarak bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz.  Hele mübarek Ramazan günler kala burada kardeşlerimize yönelik büyük orantısız güç kullanılarak böyle bir katliamın gerçekleştirilmesini Türkiye olarak, İslam alemi olarak, insanlık olarak kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, “Bakın bir büyükelçilik açılıyor, bir yerde eğlence, tören, diğer yanda hayatını kaybeden gençler. Bir tane İsrailli ölen var mı? Yok. Çünkü bu gençler, sivil Filistin halkı sadece dünyanın dikkatini çekmek için silahsız bir şekilde feryatlarını haykırmaktan başka bir şey yapmıyorlar.  Ellerinde silah yok, bomba yok, bıçak yok. Sadece ‘sesimizi dünya duysun’ diye gayret içerisindeler” dedi.

“FİLİSTİN MESELESİNDE DAHA DERİN BİR İZ BIRAKACAK”

Bunu bir katliama dönüştürmenin, insanlıkla da, devlet olmakla da alakası olmadığının altını çizen Yıldırım, “ ’Dünya, bölge barışını koruyacağım, arabuluculuk yapacağım’ diyen Amerika’nın da bu katliamda payının olması da ayrı bir olaydır ve asla kabul edilemez” şeklinde konuştu. ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği’nin bölgedeki sorunları daha da kötüleştireceğini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Filistin meselesinde daha derin bir iz bırakacak. Bölgede istikrar ve barış belki de çok daha zorlaşacaktır. Bu bakımdan Türkiye olarak Filistin’in özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

“AMERİKA KENDİ İÇ YANGININI DIŞARIDA ATEŞ YAKARAK GÖZDEN KAÇIRMA GAYRETİ İÇERİSİNDEDİR”

“Amerika kendi iç yangınını dışarıda ateş yakarak gözden kaçırma gayreti içerisindedir” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, İslam dünyasının bu katliam karşısında tek yürek ve tek ses olmak mecburiyetinde olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Filistinli şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ve Türk milletinin dayanışmasının, kardeşliğinin ve Türk hükümetinin her türlü yardım ve desteğinin dün olduğu gibi bugün de gelecekte de Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağını ifade etmek isterim” dedi.

(HM/EA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.