Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Başbakan Yıldırım: Bu Milletin Gelecek Aydınlık Yarınlara Yürüyüşünü Asla Kimse Durduramaz

Başbakan Binali Yıldırım “Bir kez daha Hakkari’de şahsım, bakan arkadaşlarım Milli Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Jandarma Genel Komutanımız, diğer komutanlar şunu gördük ki; ‘Bu millet asla yenilmez. Bu milletin gelecek aydınlık yarınlara yürüyüşünü asla kimse durduramaz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Şırnak ve Hakkari’de incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım’ın Hakkari Dağlıca Tabur Komutanlığını ziyaret ederek askerlerle bir araya geldi. Taburun yemekhanesinde askerlerle birlikte yemek yiyen Yıldırım askerlere hitap etti. İki yıldır terör ile mücadelede konusunda kararlı duruşlarını ve savunma esasına göre değil saldırı esasına göre terörle mücadele ettiklerini belirten Yıldırım, “Günden güne terörün yurt içindeki varlığı azalmaya devam ediyor. Amacımız tamamen bu terör belasını memleketimizin gündeminden düşürmek. İşte burada ki kahraman askerlerimiz, jandarmamız, güvenlik korucumuz, polisimiz, komandolarımız, özel harekatçılarımız her türlü fedakarlık içerisinde gayet yüksek bir moral ile bu mücadeleyi komutanları ile beraber sürdürüyorlar ”dedi.

“BU MİLLETİN GELECEK AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYÜŞÜNÜ ASLA KİMSE DURDURAMAZ”

4-5 yıl önce Hakkari’ye geldiğinde insanların evlerinde çıkamadığını belirten Yıldırım, “Çocuklar da taş atıyorlardı. Bugün Hakkari bir bambaşka. Herkesin elinde ay yıldızlı bayrak, telefon ışıklarını da yakmışlar, on bin civarında vatandaş, bu bir planlanan mitingde değil. Tamamen birkaç saat içerisinde ziyaretimizin duyurulması ile beraber akın akın meydanları doldurdular. Bir kez daha Hakkari’de şahsım, bakan arkadaşlarım Milli Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Jandarma Genel Komutanımız, diğer komutanlar şunu gördük ki; ‘Bu millet asla yenilmez. Bu milletin gelecek aydınlık yarınlara yürüyüşünü asla kimse durduramaz.’”

Dağlıca Tabur Komutanlığı’nın yemekhanesinde yaptığı konuşma sırasında Yıldırım’ın üzerindeki askeri kaban dikkat çekti. Yıldırım’a tabur yemekhanesinde silahlı korumaları refakat etti. Öte yandan Başbakan Yıldırım, Dağlıca’da vatani görevini yerine getiren bir askere askerliği teşvik eden bir konuşma yaptırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.