Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Başbakan Yıldırım'dan Halep Çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Elde Etmelerinin 82. Yıldönümü Töreni’nde, kadınlara  “Halep” çağrısı yaparak, "Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin Türkiye'den başlayarak bir vicdan hareketi başlatalım. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın diyerek yola çıkalım. İnsanlık dramına dikkat çekelim. Kin, nefret ve yıkıma karşı sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Büyük millet Meclis’inde, "Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmelerinin 82.Yıldönümü Etkinliği" töreni düzenlendi. Törende Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve çok sayıda milletvekili hazır bulundu.
 
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, sözlerinde kadının önemine dikkat çekerken, “kadın-erkek bir bütündür. Biri olmazsa olmaz” şeklinde konuştu.
 
“Size Bakan Biri Olmazsa”
 
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye Anadolu topraklarında genç Cumhuriyeti kurarken Kurtuluş Savaşımızda kadınıyla erkeğiyle hep birlikte mücadele ettik. İnsanları Sultanahmet Meydanı'nda heyecanlandıran, İstiklal Mücadelesi'nin ateşini yakan Halide Edip. Sevinçte de, üzüntü de beraberiz. Çünkü kadın erkek birbirini tamamlıyor. Kadın erkek eşit eyvallah ama bir bütünün iki parçası. Bakan, başbakan olabilirsiniz ama sonunda size bir bakan olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar, çocuklarımızı da hayata hazırlıyorlar, iş hayatında da önemli yerlere gelmeye başladı. Üst düzey yönetici olmuş çok başarılı kadınlarımız var. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımızın sayısı artıyor. Kadınlar için en büyük mücadeleyi, hakları kendileri veriyor.”
 
Kadına her alanda kota koymanın, doğru olmadığının altını çizen Başbakan, “Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünülebilir. Benim kişisel tercihim kadınlara kota değil, mücadele edeceği alanları açmaktır. Kota bir korumacılıktır. Kotacılık ileriye götürmez” diye konuştu.
 
“Yenilikleri AK Parti Yaptı”
 
Başbakan Yıldırım, kadın hakları ile ilgili yeniliklerin, AK Parti iktidarları döneminde yapıldığına dikkat çekerek, “Kadınların haklarının güçlenmesi içi anayasa değişikliğini biz yaptık, medeni kanunda cinsiyet ayrımcılığına son veren düzenlemeleri biz yaptık. Pozitif ayrımcılığı biz yaptık” dedi.
 
Halep’e Vicdan Çağrısı
 
Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’de yaşanan acılara dikkat çekerek, kadınlara seslendi.
 
Yıldırım şöyle dedi:
 
“Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin Türkiye'den başlayarak bir vicdan hareketi başlatalım. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın diyerek yola çıkalım. İnsanlık dramına dikkat çekelim. Kin, nefret ve yıkıma karşı sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.