Başbakan Yıldırım: Demir Kilisenin Açılışı Hoşgörü Mesajıdır

Başbakan Binali Yıldırım, Demir Kilise’nin açılışında, “Burada yaşatmakta olduğumuz sadece bu önemli tarihi ve dini mekanı (Demir Kilise) ihya etmek değil, anı zamanda bu törenin felsefi boyutu ve hoşgörü mesajıdır. Bu mesajın duyulması ve iyi algılanmasını ümit ediyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Balat’ta restorasyonu tamamlanan Demir Kilise'nin açılış törenine katıldı. Yıldırım, Türkiye’de değişik inançlara sahip vatandaşlarının ibadetlerini en iyi şekilde yapabilmesinin, toplumsal uyum, barış ve huzur içinde bir arada yaşamasının, hükümetin önem verdiği konuların başında geldiğini söyledi. 167 cemaat vakfına ait bin 29 eserin, varlık cemaat vakıflarına aktarıldığını ve geçmişten beri gelen bu önemli sorun da ortadan kaldırıldığını belirten Yıldırım, “Bugünlerde etrafımıza baktığımızda özellikle Avrupa başta olmak üzere dini inançlar konusunda gerekli müsamahayı göremiyoruz. Gittikçe bu değerler, insanlığı birleştiren değerler olmak yerine aradaki düşmanlığı artıran değerlere dönüşüyor. Dini ve kültürel kutuplaşma riski gittikçe artıyor. Ortadoğu’da yüzyıllar boyunca bir arada yaşayan değişik dinlere mensup insanlar mezhepleri veya inançları nedeniyle hedef olurken, aynı eğilimler İslam düşmanlığı ve gittikçe tırmanan ırkçılık olarak batı dünyasında kendini gösteriyor. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı tarihsel önyargılar iç siyasi mülahazalarla istismarlar artıyor” dedi.

MESAJIN ALGILANMASINI ÜMİT EDİYORUM

Bir arada yaşama iradesi yerini tasvip edilmeyen olumsuz duygulara bıraktığına dikkat çeken Yıldırım, böyle bir dönemde dünyaya verilecek mesajın son derece anlamlı olacağına işaret etti. Yıldırım, “Burada yaşatmakta olduğumuz sadece bu önemli tarihi ve dini mekanı (Demir Kilise) ihya etmek değil, anı zamanda bu törenin felsefi boyutu ve hoşgörü mesajıdır. Bu mesajın duyulması ve iyi algılanmasını ümit ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.