Başbakan Yıldırım: Ersoy’un Eserlerini Okumak, Anlamak, Gelecek Nesillere Aktarmak Hepimizin Görevidir

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle yayılmadığı mesajda, “Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif’in eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.” dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


İstiklal mücadelemizin ve ilim - irfan geleneğimizin sembol isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy, ebedileşen eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakı ile gönülleri fethetmeyi, edebiyat, sanat ve fikir dünyamıza rehberlik etmeyi sürdürdüğünü belirten mesajda, “Mehmet Akif Ersoy, işgalcilere kahramanca direnen milletimizin şahlanması ve tarih sahnesine yeniden çıkması için istiklal meşalesini tutuşturan örnek bir mücadele adamıdır. Millî mücadele ruhuna ömrünü fedakârca vakfeden merhum Mehmet Akif’in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yazdığı kahramanlık destanları, milletimizin istiklal ve hürriyet aşkının en güzel örneğidir.

Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif’in eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.

Aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü vesilesiyle İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve hürmetle anıyorum.” denildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.