Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Başbakan Yıldırım: İran ve Irak İle Ortak Toplantı Yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım, “İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için bir koordinasyon içinde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta içinde İran’a gidecek. Daha sonra Irak, İran, Türkiye ortak değerlendirme toplantımız olacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresinde konuştu. Yıldırım, 25 Eylül’de gerçekleşen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin Türkiye’nin güney sınırlarında olabilecek bir statü değişikliğinin Türkiye’nin milli güvenlik meselesi olacağını belirterek şunları kaydetti:

Erdoğan İran'a Gidecek

“Türkiye milli güvenlik meselesi konu olduğunda her türlü hareketi ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan bütün haklarını kullanmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bu bağlamda bölgeye yönelik bundan sonraki bütün ilişkilerimiz Irak Merkezi Yönetimi ile yani Bağdat’la yönetilecektir. İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için bir koordinasyon içinde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta içinde İran’a gidecek. Daha sonra Irak, İran, Türkiye ortak değerlendirme toplantımız olacak. Gereken neyse hepsi yapılacak.”

"Hangi Belediyeye Soralım Sayın Kılıçdaroğlu"

Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Arzu ederiz ki isteriz ki birlik ve beraberlik ruhu Gazi Meclis’imizde bütün Türkiye’ye yayılsın. Seksen milyon vatandaşımız bu güzel havayı hissetsin ama gelin görün ki inşallah ben yanılırım ana muhalefet yine orada bu mehabete uymayan bir davranış içinde olacak” dedi.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretle ilgili konuşurken hükümeti suçladığını ifade ederek, “CHP’li belediyelere girip orada işe girenlerin aylıklarına bakın sorun orada ne kadar yüksek ücret ödendiğini ballandırarak anlatıyor. Hangi CHP’li belediyeye soralım sayın Kılıçdaroğlu, maaşlar ödenmediği için yakın zamanda Şişli’de çöp dağlarının sokaklara indiği belediyeye mi soralım? Bunların kaç belediyesinde grev kararı var, grev kararı levhası açıldı bilen var mı? Ama bunlar pişkinlik yapar milletin gözünün içine baka baka sanki maaşı ödenmeyen AK Parti belediyeleri varmış gibi bir takım iftira, asılsız konuşmaları yapıyor” diye konuştu.  (ANKA)
(MLT/HND)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.