Başbakan Yıldırım: Terör Bizi Değil, Biz Terörü Korkuturuz

Başbakan Binali Yıldırım, Reina'ya saldıran teröristin noel baba kılığında olmadığını, teröristin silahını olay yerinde bırakıp kargaşadan yararlanarak kaçtığını bildirdi. Başbakan Yıldırım, Ulus'taki bir özel hastanede bulunan ve tedavileri süren Reina katliamında yaralananlardan bir bölümünü ziyaret etti.
Yaralıların durumlarının genelde gayet iyi olduğunu bildiren Yıldırım, 3-4 kişinin kritik durumda bulunduğunu anlattı.

Olayda Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 39 masum savunmasız insanın hayatını kaybettiğini belirten Başbakan Yıldırım, 60'ın üzerinde de yaralı bulunduğunu bildirdi. Başbakan Yıldırım, "Hastaneler, doktorlarımız, bütün gayreti gösteriyorlar. Burada da bir hospitalda da yaralıları ziyaret ettik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" dedi.

Yıldırım, yaralılar arasında Türk ve yabancı vatandaşların bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Terör insanlığın ortak derdidir. Terörle hiçbir yere varılmaz, amacı birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi zedelemek emellerine ulaşmak için ortam hazırlamaktır. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı hem fetö terör örgütüne karşı hem Suriye ve Irak'daki otorite boşluğundan kaynaklı deaş terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyor. Bunun tabi bir karşılığı olacağını biliyoruz,ama teröre asla ve asla boyun eğmeyeceğiz.
Bugün burada olan bu terör dünyanın bir başka ülkesinde yarın olabilir. Bunun hiçbir garantisi yok, dolayısıyla hiçbir ülke bu ter olaylarından güvende değildir. 'Bizde olmaz' diyemez. Daha birkaç gün önce Almanya'da oldu evvelsi gün Irak'ta oldu, daha önce de muhtelif ülkelerde oldu. O nedenle terörün kutsalı, dini olmaz terör her yerde terördür. Mücadelede çifte standart, terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz zafiyet oluşturur."
Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir insiyatif alması ve uzun süren savaşı sona erdirme yönündeki adımları ve bunun daha sonra BM tarafından bütün dünyaya şamil olarak kabul edilmesinin, bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geldiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkelerle karşılaşabilir, Türkiye'de de olabilir ama milletime ve vatandaşlarıma şunu söylüyorum" diyerek şöyle devam etti:
"Terör bizi yıldıramaz bizim birlik beraberlik ve kardeşliğimizi bozamaz, bizi korkutamaz. Biz terörü terörü korkuturuz, üzerine gitmeye amansız bir şekilde devam edeceğiz. En büyük güvencemiz milletimizin bu terör karşısında gösterdiği dayanışma kardeşlik ruhudur. Bu devam ettiği sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur."
Yıldırım bu açıklamasının ardından hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
-NOEL BABA YALANI-
Başbakan Yıldırım, "Teröristin noel baba kılığında olduğu söylenmişti..." şeklindeki bir soruya "Bunların hepsi tevatür, bazı yerlede kulağıma geliyor, efendim terörist noel baba kılığına gelmiş... ve bu olayları yapmış, aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist. Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi şehit ediyor ve ondan sonra da içeri girip rastgele her tarafa kurşun yağdırmak suretiyle bu kadar insanımızın ölümüne vesile oluyor, ölümünü gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bunun dışındaki değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Daha sonra silahını da olay yerinde bırakıp kargaşadan da yararlanarak olay yerinden uzaklaşıyor ama polis emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor, çalışmalar büyük titizlikle sürdürülüyor" cevabını verdi.
"Saldırganın kimliğine ilişkin bir bilgi var mı?" sorusuna ise Başbakan Yıldırım, "Bununla ilgili de ihtimaller şekillenmeye başladı. Polis, emniyet istihbarat birimleri yoğun bir koordinasyon içinde bu çalışmayı yürütüyorlar. Gelişmeler daha sonra kamuoyuna, vatandaşımızın bilgisine aktarılacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.