Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Başbakan Yıldırım’dan ABD’ye: Herkes Kendi İşine Baksın

Başbakan Binali Yıldırım, 28 belediyeye kayyım atanmasıyla ilgili ABD’nin, “dileriz seçimler yeniden yapılır” değerlendirmesine tepki gösterdi. Yıldırım, “Herkes kendi işine baksın. Biz ülkemizde kanunların, kuralların nasıl işleyeceğini başkalarından öğrenecek değiliz. Türkiye bir hukuk devletidir. Her şey yasalarla gayet net olarak ortaya konmuştur. Türkiye’nin bu konuda kimseden ders almaya ihtiyacı da yoktur” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı namazını Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde kıldı. Bayramın kardeşliğe vesile olmasını dileyen Yıldırım, 28 belediyeye kayyım atanmasını değerlendirdi. Yıldırım, “Ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına öyle veya böyle bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir. Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya konmuş gerçeklerdir. Yapılan hukuki süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla birilerinin Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir” dedi. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Yıldırım, hukuk devletinde işlerin nasıl yapılacağının yasalarda ve anayasada en açık şekilde yer aldığını vurguladı.

“Türkiye’nin Bu Konuda Kimseden Ders Almaya İhtiyacı Yok”

ABD’nin, “Kayyım atamalarının yapıldığı yerlerde dileriz seçimler yeniden yapılır” şeklindeki açıklamasının anımsatılması üzerine Yıldırım, “Değerli arkadaşlar, herkes kendi işine baksın. Biz ülkemizde kanunların, kuralların nasıl işleyeceğini başkalarından öğrenecek değiliz. Türkiye bir hukuk devletidir. Her şey yasalarla gayet net olarak ortaya konmuştur. Türkiye’nin bu konuda kimseden ders almaya ihtiyacı da yoktur” dedi.

“Artık Yeter 6 Yıl Oldu”

Suriye’deki ateşkes konusuna da değinen Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, artık yeter. 6 yıl oldu. Daha ne kadar insan ölecek. Gelin bu ateşkesi kalıcı hale getirelim ve sonunda da artık Suriye’de bütün grupların, bütün mezheplerin, bütün etnik farklılıkların temsil edeceği Suriye’nin toprak bütünlüğünü asla ıskalamayan, toprak bütünlüğünü sağlayan bir yönetim şeklini burada tesis edelim” şeklinde konuştu.

“Amaç Burayı Gerçek Sahiplerine Teslim Etmek”

Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin de, “Amaç DAEŞ gibi diğer benzer terör örgütlerini bölgeden uzaklaştırmak ve burayı gerçek sahiplerine teslim etmek. Dolayısıyla bir sınır güvenliğimiz yüzde 100 emniyet altına alınacak, iki vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik her türlü tehdit tamamıyla ortadan kaldırılacak. Bunlar yüzde 100 sağlanıncaya kadar ve bölge tüm terör örgütlerinden temizleninceye kadar Özgür Suriye Ordusu’na yaptığımız bu destek ve bölgeyi terörden temizleme faaliyete devam edecek” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.