Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Başbakan Yıldırım’dan 'Vatansız' Kadınlar İçin..!

 Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü’nde, özellikle vatansız kalan kadınları hatırlayan ve onlara karşı insani sorumluluğunu merhametle yerine getiren herkese ülkesi ve hükümeti adına teşekkür ettiğini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutladığını bildirdi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım mesajında "Kadın-erkek 'eşref-i mahlûk' olarak yaratıldığımızdan, kadınlar ile erkeklerin yeryüzündeki sorumluluğu birdir" dedi.

Evinde ya da iş dünyasında emek ve değer üreten bütün kadınların başlarının tacı olduğunu kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, "Bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atan kadınlarımız gurur kaynağımızdır. Kadınların itibarını korumayan bir toplum medeniyetten yeterince nasipdar olmamış demektir" dedi.

Başbakan Yıldırım, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi hedeflerine, kadın-erkek bütün vatandaşların birlikte çalışması ve üretmesi sayesinde ulaşabileceklerini belirterek, "Kadının statüsünün daha fazla güçlendirilmesi, iş hayatından siyasete her alanda daha fazla varlık gösterebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın toplumsal ve siyasal haklarını kullanmaları, iktidara geldiğimiz günden bu yana en çok önem verdiğimiz konulardandır" dedi.
Başbakan Yıldırım, hükümet olarak kadınları dezavantajlı kılan birçok uygulamayı yürürlükten kaldırdıklarını ve onları teşvik edici düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtirken  mesajını, "Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık suçlarını, ırkçılık ve nefret suçları ile eşit gördük. Kadınların hukukunun korunması kapsamında kadına yönelik şiddeti en sert şekilde cezalandıran düzenlemeleri hayata geçirdik. Sadece hukuki düzenlemelerle yetinmeyerek ayrımcılık ve şiddete karşı farkındalığı artıracak projeleri de hayata geçirdik. Dünya Kadınlar Günü’nde, özellikle vatansız kalan kadınları hatırlayan ve onlara karşı insani sorumluluğunu merhametle yerine getiren herkese ülkem ve hükümetim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve dünyanın istisnasız bütün kadınlarına selam ve hürmetlerimi sunuyor; dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarımı iletiyor, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" diye bitirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.