Başbakanlık Görevlendirmeleri Resmi Gazetede

Başbakanlıkla ilgilendirilen kurum ve kuruluşların Başbakan Yardımcıları arasındaki  dağılımı ile verilen görevlerle ilgili Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu arada aynı mükerrer sayıda yer alan bir başka işlem kararıyla, daha önce Başbakanlık'ın ilgili kuruluşu olan Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş., Ekonomi Bakanlığı ile ilgilendirildi.

Başbakan Binali Yıldırım'a Milli Güvenlik Kumlu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konu İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği bağlı olacak.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri TBMM ile ilişkiler, Reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi oldu. Kuruluşları ise Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kurumları ise Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası  T.A.O. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü oldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Hükümet Sözcülüğüne devam edecek. Kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi nden sorumlu olacak Kurtulmuş, Danıştay ile ilişkileri sağlayacak. Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, AA, RTÜK.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulması ve Bakanlar Kurulunda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının  koordinasyonu ve izlemesi , Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesinin yürütülmesi, 100'üncü Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu  olarak belirlendi. Türkeş'e bağlı kurum ve kuruluşlar ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu oldu.
 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görevleri insan hakları ile ilgili kurallar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon. Kurum ve kuruluşları ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı oldu.

Ayrıca Avrupa Birliği Makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde “Müzakere Heyeti Başkanlığı" ve “Başmüzakereci" görevi Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, kamu görevlileri sendikaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu ile toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından yürütülecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.