Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Berberoğlu’nun Avukatı: Süreç Yargıtay Aşamasında Devam Ediyor

CHP’nin tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi’nin kararının Berberoğlu’nun mevcut hukuki durumuyla ve tahliyesine dönük talepleriyle ilgili olmadığını belirterek, sürecin Yargıtay aşamasında devam ettiğini vurguladı.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu adına 14 ay önce yaptıkları başvuruya ilişkin karar açıkladığını vurgulayarak, bu kararın da pek çok açıdan eleştiriye muhtaç olduğunu ifade etti. Kararın Berberoğlu’nun mevcut hukuki durumuyla ve tahliyesine dönük talepleriyle ilgili olmadığının altını çizen Ergün, “Müvekkilimin 27.Dönem Milletvekili seçimleri ardından kavuştuğu hukuki statüye bağlı olarak derhal özgürlüğüne kavuşması ve TBMM çatısı altında görevine geri dönebilmesi için başlatmış olduğumuz yargısal süreç Yargıtay aşamasında etmektedir” dedi.

Anayasa Mahkemesi bugün açıkladığı kararla, Berberoğlu’nun “tutuklanması hakkındaki kararın hukuki olmaması gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ile “milletvekilliği görevini yerine getiremediği gerekçesiyle seçilme hakkı”nın ihlal edildiği iddialarını, “açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez” bulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.