Öne Çıkanlar Ankara çalışma saatleri Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ysk bugünün gündemi aydın çin Ayten Gökçer kaç yaşında öldü 14 Mayıs 2024 Gündem Özeti Arıkan Group Anadolu Hayat Emeklilik 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi 21 Mart 2024 Perşembe Gündem Özeti

Beş Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Terörle Mücadele Operasyonları kapsamında dün Şırnak Cizre’de beş, Diyarbakır Sur’da bir bölücü terörist öldürüldü. Mardin Kızıltepe’de Suriyeli iki kişinin yaşadığı bir evde 450 Kaleşnikof piyade tüfeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 13.500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Şırnak Cizre’de devam eden operasyonlarda dün dört bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, beş bölücü terörist de canlı olarak ele geçirildi. Gün içinde yapılan aramalarda bir Kaleşnikof piyade tüfeği iki av tüfeği, bir tabanca, bir el bombası, bir el yapımı patlayıcı, 793 Biksi fişeği, 42 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş tabanca fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, örgütsel doküman ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Sur’da yapılan operasyonlarda bir terör örgütü mensubu öldürülürken iki av tüfeği ele geçirildi ve dört adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ayrıca Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen dördü çocuk, yedi şahıs yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.