Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk kastamonu chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü Kovid 19 Kosova Cumhurbaşkanı OsmaniSadriu Kosova Prizren Kalesi

Bir Haftada 39 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 8 -14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 39 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan 8 bin 892 kişi yakalandı.

TSK, 8-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. TSK, yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın Hani, Lice, Kocaköy ve Kulp ilçeleri, Mardin’in Nusaybin, Midyat ilçeleri, Tunceli’nin Merkez, Hozat ilçeleri ve Ali Boğazı, Yastık Deresi'nde, Siirt’in Eruh ilçesi ile Bağgöze'de, Şırnak’ın Merkez, Güçlükonak ilçesi ile Gabar'da, Bitlis’in Tatvan ilçesi, Batman’ın Hasankeyf ilçesi ve Mava Alanı ile beraber Irak’ın Kuzeyinde bulunan Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde operasyon düzenlendiğini belirtti. Düzenlenen operasyonlarda 39 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi. Operasyonlarda ayrıca 27 adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edildi ve teröristler tarafından kullanılan 63 silah mevzii, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılmaz hale getirildi.

OPERASYONLAR SIRASINDA BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında bir asker şehit oldu, bir asker ise yaralandı.

122 KİLO UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

PKK terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik düzenlenen operasyonlarda 112,5 kilo kubar esrar, 11 kilo toz esrar, 103 bin 350 paket kaçak sigara ile 3 bin 095 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN 8 BİN 892 KİŞİ YAKALANDI

Yasa dışı sınır geçişinde bulunan 8 bin 892 kişi düzenlenen denetim ve kontroller sırasında yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.