Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz

Birleşmiş Milletler Kuzey Akdeniz Bölgesel Ofisini İstanbul'da Açtı

Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin (UNCCD) Kuzey Akdeniz Bölgesel Ofisi İstanbul’da hizmet verecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesinin Kuzey Akdeniz Bölgesi Koordinasyon Birimi’nin Türkiye’de kurulmasına ilişkin, “Hükümet olarak İstanbul'u, BM Merkezi yapma politikamıza önemli katkı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

BM Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi’nin 1994 yılında imzalandığını, Türkiye’nin ise 1998 yılında sözleşmeye taraf olduğuna değinen Eroğlu, günümüz itibariyle 195 ülkenin söz konusu sözleşmeye taraf olduğunu belirtti.

Eroğlu, BM Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi kapsamında bulunan 5 adet bölgeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Afrika Bölgesi, 54 ülkeyi kapsamakta ve bölge ofisi Tunus’da. Asya Bölgesi ise 54 ülkeyi kapsıyor, bölgesel ofisi de Tayland Bangkok’ta hizmet veriyor. 33 ülkenin yer aldığı Latin Amerika ve Karayipler Bölgesi’nin de bölgesel ofisi Şili’de bulunuyor. Kuzey Akdeniz Bölgesi’nde, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Malta, Kıbrıs, İsrail, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 12 ülke üye olarak yer alıyor. Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ise Almanya’nın Bonn kentinde bulunuyor.”

Kuzey Akdeniz Bölgesel Ofisi’yle, Türkiye’nin deneyimlerinin ve politikalarının geliştirilecek projeler ve ofis aracılığı ile diğer ülkelerle paylaşılmasına hizmet edeceğini aktaran Bakan Eroğlu, bölge ülkelerinin çölleşme ve kuraklıkla mücadele konularında yapacakları çalışmaların bu ofis aracılığı ile izlenip değerlendirileceğini belirtti.

BM tarafından Türkiye’nin çölleşme ile mücadele konusunda yaptığı çalışmalar dolayısıyla lider ülkeler arasında gösterildiğini ifade eden Eroğlu, “Ülkemizin bölgesel ofise ev sahipliği yapması bu vizyona uygun düşecektir. Ayrıca, ülkemizde kurulacak olan her BM birimi, İstanbul'un bir Birleşmiş Milletler merkezine dönüşmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.