Bizdekiler "Niye İstediniz?" Diye Sorarken Kanada Başbakanı Afganlar İçin Halktan Yardım İstedi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau bugüne kadar ülkeye kabul edilenlere ek olarak 20 bin Afgan'ı daha Kanada'ya yerleştireceklerini açıkladı.



Trudeau Kanada, Afganistan'daki çabalarına katkıda bulunan Afganlar için özel göçmenlik programını uygulamaya devam edeceğini bildirdi. Kanada Başbakanı Afganların ülkeye, aileler, özel sektör ve hükümetin katkısıyla gerçekleştirilecek programlarla yerleştirileceğini bildirdi.

-HALKA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, açıklamasında "Daha önceki büyük ölçekli yeniden yerleşim çabalarında olduğu gibi, yardım etmek isteyen birçok Kanadalının desteğini memnuniyetle karşılıyoruz. Örneğin, Manmeet Singh Bhullar Vakfı ile olan ortaklığımızı, zulme uğramış yüzlerce Afgan Sih ve Hindu'yu yeniden yerleştirmek için büyütüyoruz. Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, ülke genelinde evlerini ve kalplerini açmaya hevesli olan Kanadalılardan bir iyi niyet patlaması gördük. Bu coşkulu destek, daha fazla Afgan mülteciyi Kanada'da güvenliğe kabul ederken çabalarımıza rehberlik etmeye devam edecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.