Bozdağ: İsrail’i ve Trump Yönetimini Kınıyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria’da yaşananlar nedeniyle İsrail’i ve buna “sebep olan” Trump yönetimini kınadıklarını ifade ederek, “İsrail’i aklıselim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Kudüs’te yaşanan olaylara ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Kudüs’ün geçmişiyle de bugünüyle de Müslümanların kutlu bir şehri olduğunu ve öyle de kalacağını ifade eden Bozdağ, “ABD Başkanının kararı, Kudüs’ün Filistin’in başkenti ve Müslümanların kutlu şehri olma vasfını asla değiştirmeyecektir” dedi.

Trump’ın ABD’nin Telaviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının kırılgan da olsa devam eden barış sürecini sona erdirdiğini belirten Bozdağ, bu kararıyla ABD yönetiminin, her tür kriz, kaos ve çatışmanın tohumunu etiğini, artık bölgenin barışa değil kriz, kaos ve çatışmalara gebe olduğunu kaydetti.

Bugün yaşanan ve bundan sonra yaşanacak her türlü çatışma ile bunların sonucunda meydana gelecek bilumum olumsuzlukların birinci derecede sorumlusunun ABD yönetimi olduğunu ifade eden Bozdağ, “Bugün Mescid-i Aksa, Batı Şeria’da yaşananlardan dolayı İsrail’i, buna sebep Trump yönetimini kınıyoruz. İsrail’i aklıselim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.