Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Bozdağ: Türkiye Ege’de Herhangi Bir Oldu Bittiye Asla İzin Vermez

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ““Ege’de Türkiye herhangi bir oldu bittiye asla izin vermez. Bunu Yunanistanlı siyasetçilerin çok iyi anlaması lazım. Umarız ki bu dediklerimizden kendi menfaatleri için sonuçlar çıkarır” dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplantı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, FETÖ terör örgütünün tam anlamıyla çözülemediği, kritik kurumlarda henüz tespit edilemeyen FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının olabileceği ve terör örgütleri ile daha etkin ve kararlı mücadelenin devam etmesi için OHAL süresinin uzatılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

“OHAL TERÖR ÖRGÜTLERİ VE TERÖRİSTLERLE ETKİN MÜCADELE İÇİN UYGULANMAYA DEVAM EDECEKTİR”

OHAL süresince Türkiye’de vatandaşların olağan hayat akışında herhangi bir değişikliğin bugüne kadar olmadığını söyleyen Bozdağ, bundan sonra da vatandaşların olağan hayat akışlarında herhangi bir değişiklik olmasının söz konusu olmadığını ifade etti. OHAL’in terör örgütlerine ve teröristlere karşı ilan edildiğini ve bu süre içerisinde de terör örgütlerine ve teröristlere karşı uygulandığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bundan sonrada terör örgütleri ve teröristlerle etkin mücadele için uygulanmaya devam edecektir. Vatandaşımınız rutin hayatında bugüne kadar bir değişim olmadığı gibi bundan sonrada bir değişim olması söz konusu değildir. TBMM, kabul ettiği takdirde OHAL, ayın 19’dan geçerli olmak üzere üç ay daha uzatılmış olacaktır. Yarın TBMM Genel Kurulu’nda Bakanlar Kurulumuzun gönderdiği Hükümet Tezkeresi müzakere edilecektir” diye konuştu.

YARIN BAHÇELİ İLE ERDOĞAN GÖRÜŞECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün partisinin grup toplantısında erken seçime ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin Bozdağ,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısı sonrası parti yetkilileri ile bir değerlendirme yaptığını söyledi. Yarın MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir araya geleceğini dile getiren Bozdağ, erken seçim konusuna ilişkin değerlendirme ve açıklamaların gerçekleşecek görüşme sonrası yapılacağını ifade etti.

“TÜRKİYE EGE’DE HERHANGİ BİR OLDU BİTTİYE ASLA İZİN VERMEZ”

Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin de konuşan Bozdağ, Türkiye ile Yunanistan iki komşu ülke olduğunu ifade ederek “Biz Ege Denizi’nin iki ülke arasındaki dostluğun, iyi komşuluk ilişkilerinin denize olmasını arzu ediyoruz” dedi. Türkiye olarak özellikle AK Parti hükümetleri döneminde 16 yıldır Türkiye – Yunanistan ilişkilerinin olumlu anlamda gelişmesi için çok ciddi adımlar attıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bu konuda attığımız adımlar Yunanistan’da karşılık buldu. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin iyi olması her iki ülkenin de ortak çıkarınadır. Ancak maalesef Yunanistan’da son zamanlarda iç politik kaygılarla olduğunu değerlendirdiğimiz bir takım provakatif açıklamalar yapılıyor” ifadelerini kullandı. Bunu kabinede olan bazı bakanlar, siyasilerin yaptığını dile getiren Bozdağ, “Çok net baktığımızda Yunanistan iç siyasetinde yer edinmek, güç edinmek, alan genişletmek için bu açıklamaların yapıldığı görülüyor. Bunu gizlemeye de ihtiyaç duymuyorlar. Türkiye – Yunanistan ilişkileri iki ülkenin de çıkarınadır olumlu ilişkileri. Bu ilişkiler Yunanistan siyasetçilerinin ve hükümetteki bazı yetkililerin iç politik kaygılarına kurban edilmemelidir” şeklinde konuştu.

Bozdağ konuya ilişkin ayrıca, “Çok net söylüyorum Ege’de Türkiye herhangi bir oldu bittiye asla izin vermez. Bunu Yunanistanlı siyasetçilerin çok iyi anlaması lazım. Umarız ki bu dediklerimizden kendi menfaatleri için sonuçlar çıkarır” diye konuştu.

“AB, TÜRKİYE’YE KARŞI OLUMLU ADIM ATMAKTA DİRENİYOR”

AB tarafından hazırlanan Türkiye İlerleme Raporu’na ilişkin sorulan soruyu cevaplayan Bozdağ, AB’nin bugüne kadar Türkiye’ye karşı objektif, eşit ve adil hiç olmadığını kaydetti. Türkiye yarım aşırı geçkin bir süredir AB’nin kapısında tam üyelik hedefi ile ısrarla beklemekte olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye AB tam üyelik hedefinden, AB üyelerinin AB birliğinin Türkiye’ye karşı uyguladığı haksız, politikalar nedeniyle bugüne kadar vazgeçmemiştir. AB’ye tam üyelik Türkiye için değişmemiş bir hedeftir. Maalesef Türkiye ile aynı ekonomik şartları, aynı siyasi ve hukuki şartları taşımayan Türkiye’den çok geri olan pek çok ülkeyi AB’ye tam üye yaptıkları halde ısrarla Türkiye’ye karşı olumlu adım atmakta direniyorlar” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.