Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG ayhan barut tesk genel başkanı bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

Bozdağ'dan MHP Hakkında Açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP kongresiyle ilgili hukuki süreçlere, AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsının müdahale ettiği iddialarının büyük bir iftira olduğunu ifade ederek, Adalet Bakanlığı’nın görevi gereği görüş bildirdiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP’nin olağanüstü tüzük kurultayına müdahil olduğu iddialarına ilişkin twitter hesabından açıklamalarda bulundu. MHP Olağanüstü Kongresiyle ilgili hukuki süreçlere, AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsının müdahale ettiği iddialarının büyük bir iftira olduğunu ifade eden Bozdağ, parti içi rekabette, delege ve AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsının isminin kullanılmasının ahlaksızlık olduğunu belirtti.

MHP'deki kongre tartışmalarının, MHP'nin iç işi olduğunu ve kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Bozdağ, kendilerini bu sürece müdahilmiş gibi göstermenin iftirayı hakikate çevirmeyeceğini söyledi.

Siyasetin mahkemeye düşmesi, siyasi mücadelenin mahkeme kararıyla yapılması, yargının siyaseti dizaynının, demokratik hukuk devletine aykırı olduğuna dikkat çeken Bozdağ, “Bu yöndeki düşüncem, kongreye veya yargıya müdahale değil, aksine demokrasiye ve demokratik siyasete inancımın, siyasi anlayışımın gereğidir. Mahkemeler görevlerinde bağımsızdır. Hakimler kararlarını, anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatleriyle verirler. Hiç kimse, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Adalet Bakanlığı ve şahsımın, bir mahkemeye, hakime, emir talimat vermesi, genelge göndermesi, tavsiye ve telkinde bulunması söz konusu değildir” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın icra dairesinin talebi üzerine gönderdiği yazının, yasal vazifesi gereği olduğunu belirten Bozdağ, Adalet Bakanlığı’nın re'sen görüş bildirmediğini, ilgili 25. İcra Dairesi'nin yazılı talebi üzerine görüş bildirdiğini ifade etti.

Adalet Bakanlığı’nın, 2992 Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun 2. maddesinin (h) bendi, 10. maddesinin (d) bendi ve 18. maddesinin (c) bendine istinaden görevi gereği görüş bildirdiğini kaydeden Bozdağ, “İcra Dairesine gönderilen yazıyı, mahkemeye göndermiş gibi gösterip, bunu yargıya müdahale olarak takdim, gerçeği çarpıtan algı operasyonudur. Gerçekleri çarpıtarak aktarmak veya olmayanı varmış gibi takdim,iyi niyetli ve ahlaklı insanların yapacağı iş değildir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.