Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları mardin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik

Brunson’un Avukatı Halavurt: Bırakılmasını Bugün Beklemiyordum

Andrew Craig Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt, “neticede keşke bunların hiçbirisi yaşanmadan böyle bir krize dönüşemeseydi. Biraz süratli oldu, olabileceğini tahmin ediyorduk. Ama bugün için beklemiyordum işin doğrusu. Brunson, durumu anlamaya çalışıyor, Türk Hukuku’nu bilmediği için ben sadece ‘özgür’ olduğunu söyleyince o zaman anladı” dedi.

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddialarıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson için karar verildi. İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonucunda Brunson’a TCK'nın 220/7 maddesi gereğince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

“KEŞKE BUNLARIN HİÇBİRİSİ YAŞANMASAYDI”

Brunson’un Avukatı İsmail Cem Halavurt basın mensuplarına yaptığı açıklamada, verilen hükme ilişkin, “Biz o hükmü de kabul etmiyoruz ayrıca, temyiz edeceğiz, itiraz haklarımızı da kullanacağı. Ama neticede keşke bunların hiçbirisi yaşanmadan böyle bir krize dönüşemeseydi. Biraz süratli oldu, olabileceğini tahmin ediyorduk. Ama bugün için beklemiyordum işin doğrusu. Brunson, durumu anlamaya çalışıyor, Türk Hukuku’nu bilmediği için ben sadece ‘özgür’ olduğunu söyleyince o zaman anladı. Duygulandı” diye konuştu

“Gidecek mi yoksa Türkiye’de kalacak mı?”  sorusuna ise Avukat Halavurt, “Gider diye düşünüyorum. Artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Kendi takdiri, bunu ona sormak daha doğru olur yanı bilemiyorum şu anki durumu.”

“2016’da bir deport kararı vardı. O mu uygulanacak yoksa kendi isteğiyle mi gidecek?” sorusuna ise Halavurt, “Deport kararının geçerli olup olmadığını bilemiyorum. O dönem deport kararı uygulanmadı çünkü” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Brunson
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.