Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

"Bu Köhne Anlayışa 16 Nisan’da Son Vermeye Hazır Mısınız?"

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Söz milletin’ dedikleri zaman ana muhalefet partisi yöneticilerinin mahkemeye gittiğini ifade ederek, “Millet AVM’ye gidiyor, bunlar AYM’ye gidiyor. Buradan soruyorum, ey ana muhalefet partisi, sizin bu millete güveniniz yok mu? Milletin vereceği karardan niye korkuyorsunuz? Demokrasiye inancınız varsa, söz de milletin, karar da milletindir. İş yapmak, üretmek, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayanlara engel olan bu köhne anlayışa 16 Nisan’da son vermeye hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, Tuzgölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde halka hitap etti. AK Parti’nin işbaşına geldiği ilk günden itibaren memleketin her köşesine olduğu gibi Aksaray’ın da ihtiyacı olan hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, 15 yılda Aksaray’a 5 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını ifade etti. 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin inşaatının hızla devam ettiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, hastanenin bu yılın sonunda hizmete alınacağını söyledi. “Medeniyetin kavşağı Aksaray’ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getiriyoruz” diyen Yıldırım, Aksaray üzerinden 2 tren hattının Akdeniz bölgesine ve limanlara indirileceğini kaydetti. 

-“YÜZDE 90’DA ANLAŞTIK”

2007’deki cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi referandumunda Aksaray’ın yüzde 86’yla evet dediğini anımsatan Yıldırım, “Şimdi 16 Nisan, hazır mıyız? Ne kadar, yüzde 90’da anlaştık. 2014 cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 74’le cumhurbaşkanımızı güçlü bir şekilde seçtiniz. Demokrasi nöbetlerinde gece gündüz darbelere karşı dimdik durdunuz. ‘Vatana uzanan eller kırılsın’ dediniz, şimdi söz tekrar sizde. Birlikte 16 Nisan’da yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Güçlü ve istikrarlı bir iktidar için, Türkiye’nin aydınlık yarınları için hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Halkın oyundan, halkın kararından hiç ama hiç korkmadık. Bakın, ana muhalefet partisi yöneticileri ne yapıyor? Biz ‘Söz milletin’ dediğimiz zaman soluğu mahkemede alıyor. Millet AVM’ye gidiyor, bunlar AYM’ye gidiyor. Buradan soruyorum, ey ana muhalefet partisi, sizin bu millete güveniniz yok mu? Milletin vereceği karardan niye korkuyorsunuz? Demokrasiye inancınız varsa, söz de milletin, karar da milletindir. İş yapmak, üretmek, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayanlara engel olan bu köhne anlayışa 16 Nisan’da son vermeye hazır mısınız? Halkoylaması deyince tüyleri diken diken olan bu kafayı, Türkiye’yi darbe anayasalarıyla oyalamaya devam etmek isteyenlere cevabınız evet. Bu ülke sizin oyuncağınız değil. Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak. Muasır medeniyetler seviyesinde yoluna emin adımlarla yeni değişiklikle, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle emin bir şekilde ilerleyecek.

Her seçim öncesi meydanlara inerler, meydanlarda ‘Bizi iktidar yapın, anayasayı değiştireceğiz’ demediler mi? Seçim oldu, unuttular ama millet unutmaz. Onun için 16 Nisan geliyor. Unutmadığınızı bunlara göstereceğiz. Bu millet, siyasetçilerin sözünün eri olmasını ister, sözünün doğru olmasını ister. Peki soruyorum, meydanlara inince ne diyeceksiniz?

Şimdiden hazırlığını yapın. Ülkemiz liderliğinizde geleceğe kararlı bir şekilde yürüyor. Türkiye’nin sadece Aksaray değil 81 vilayeti şaha kalkacak. Burada bugün hizmete aldığımız nice yatırımların daha da fazlasını Aksaray’a kazandıracağız. 270 milyon değerinde 72 eser, Aksaray’ımıza hayırlı, uğurlu olsun. Sizlerin desteğiyle kahramanlar diyarı Aksaray’a daha yapacak çok işimiz var, yeter ki gönüller bir olsun.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.