“Bu Konuyu Yeniden Ele Alacak Türkiye’ye Terbiyesizlik Yapanlardan Hesabını Soracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği sürecinde gösterilen tepkilerin, ifşa edilmişliğin neden olduğu pervasızlıktan kaynaklandığını kaydederek, “16 Nisandan sonra yani yarın akşamdan sonra bu konuyu yeniden ele alacak, Türkiye’ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracağız” dedi.

Referandum öncesi son günü İstanbul’a ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal’dan sonra Ümraniyelilerle bir araya geldi. Ümraniye’nin sıkıntılı günlerini geride bırakarak yeni bir geleceğe ilerlediğini belirten Erdoğan, ilçenin en büyük sorunu olan 2/B kapsamındaki bölgelerin tabu meleşenin çözüldüğünü şimdi imar planlarının yapıldığını ve yılsonuna kadar imar planı çalışmalarının sonuçlanacağını, vatandaşların tapusu, imarı olan arsalarına evlerini yapabileceğini ifade etti. Terörle mücadele değinen Erdoğan, “Terör örgütlerinin iplerini ellerinde tutanlar bunlar yeterli olmadığında bizzat kendileri devreye giriyor, işte Avrupa. Almanya, İsviçre, Avusturya’da giriyor mu? Fransa’da seçim var, yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Ben seçime girmiyorum ki ya benimle ne işiniz var ne yapacaksanız yapın. Artık Türkçeyi öğrenmeye başladılar” dedi.

“Türkiye’ye Terbiyesizlik Yapanlardan Bunun Hesabını Soracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çukurları açtılar mı? Hendekleri açtılar mı? Şimdi bu teröristleri açtıkları o hendeklere gömüyoruz. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Daha gideceğiz. Ya silahlarını gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terk edip gidecekler” diye konuştu.
15 Temmuz’un maskelerin düşüp gerçeklerin ortaya çıktığı bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, Anayasa değişikliği sürecinde gösterilen tepkilerin, ifşa edilmiş neden olduğu pervasızlıktan kaynaklandığını kaydederek, “16 Nisandan sonra yani yarın akşamdan sonra bu konuyu yeniden ele alacak, Türkiye’ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet nerede? Muhalefet meydanlarda yok, onlar kahvelerde. Hele hele bir de maskeli teröristlerini kahvelere gönderiyorlar, arkadan kendileri gidiyorlar. Okmeydanı’nda, benim eski semtimde yaptılar. Sağ olsun İstanbul Emniyeti bunları yakaladı. Üç tanesi yakalanmıştı, dördüncü ne oldu bilmiyorum, teröristler. Meğerse daha sonra bir tanesi bunların Cumhuriyet Halk Partisinin mensubu olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar iç içe ya, bunlar iç içe çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

“Temenni Ederim Ki Bugün Onlar İçin Ayrı Bir Muhasebe Günü Olur”

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u eleştiren Erdoğan, “Bu adamı, bu milletin evlatlarını denize dökeceğini söyleyen adamı, ne yazık ki Saadet Partisi’ne mensup kadınlar gidip ziyaret ediyor. Ey benim Saadet Partili kardeşlerim, siz bu hale düşecek miydiniz? Görüyorsunuz nerelerden nerelere... Temenni ederim ki bugün onlar için ayrı bir muhasebe günü olur. Bu muhasebe neticesinde yarınla ilgili kararlarını ona göre gözden geçirirler” değerlendirmesinde bulundu.

AK Partiye, MHP’ye, BBP’ye, CHP’ye ve HDP’ye gönül verenlere seslenen Erdoğan, “Yarın gelin hep birlikte öyle bir reform yapalım ki yarın akşam Batı çıldırsın, kudursun. Teröristler çıldırsın, kudursun. Ama bu milletin asil evlatları yarın akşam, hep beraber bir bayram yapsın. Gönlümde bu bayramı şu anda hissediyorum” dedi.

Türkiye’ye hizmet edenlerin ayaklarına, geçmişte olduğu gibi prangalar vurulmasın diye yönetim sistemi değişikliğini istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sistemi, şahsımız için getirmeye çalışmıyoruz. Bizim 16 Nisan’a çıkacağımızın garantisi var mı? 2019’a çıkacağımızın garantisi var mı?” sorularını yöneltti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.