Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari gündem özeti terör Hadise abd terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları

Çankaya Belediye Meclisi Darbe Girişimini Kınadı

Çankaya Belediyesi Meclis Grubu bugün olağanüstü toplanarak 15 Temmuz darbe girişimini ortak bildiri imzalayarak kınadı.

Çankaya Belediyesi Meclis Grubu, 15 Temmuz Darbe kalkışması girişimini kınamak amacıyla, bugün İlçe Başkanı ve Çankaya Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanı Selçuk Dereli, Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile toplandı.

Gruplar adına ilk sözü alan İlçe Başkanı Dereli, konuşmasına Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve partinin tüm kademelerinin darbeye karşı çok net tavır aldıklarını belirterek başladı. Dereli, konuşmasında “Demokrasiye, Cumhuriyete, parlamenter rejime sahip çıkmak, daha fazla özgürlük ortamı için mücadele etmek aynı zamanda bu darbeci zihniyetin tümden yok olmasını sağlayacaktır" diyen ilçe Başkanımız Sayın Dereli konuşmasını " 15 Temmuz darbe girişimini ben de kınıyor ve lanetliyorum. Bu hain saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grubu adına söz alan Başkanvekili Erdal Türk ise, devleti ele geçirme çabası olarak tanımladığı darbe girişimini lanetleyerek, daha vahim sonuçlar yaşanmadan kalkışmanın önlendiğini ifade edip sorumluların cezasız kalmayacaklarını söyledi.

Çankaya Belediye Meclisinin imzaladığı bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Parlamenter demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Çünkü Yüce Atatürk’ün belirttiği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Parolamız budur ve bu olmaya devam edecektir.

Milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimizin bombalanması ve doğrudan yurttaşlarımızın hedef alınmış olması hain darbe girişiminin aslında bütün bir ülkeyi, devleti ve rejimi hedef aldığının açık bir kanıtıdır. Buna mukabil Türk halkı bir bütün olarak ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.
Şimdi herkese düşen sorumluluk; bu iradeyi güçlendirmek, demokrasiye, birlik, beraberlik ve iç barışımıza sahip çıkmaktır. Hukukun üstünlüğü dahilinde bu darbeci zihniyetle mücadele etmek ve aynı zamanda olabilecek provokasyonlara izin vermemek temel vatandaşlık görevidir.

Biz Çankaya Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini tekrar kınıyor, demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.