Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google

Çavuşoğlu: İdlib’te Çok Ciddi İnsani Dramlar Oluşur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’e yapılabilecek bir askeri müdahaleye ilişkin “İdlib bölgesi çatışmasızlık bölgesidir. 3.5 milyon insan var, bu haliyle korunması gerekiyor. Aksi takdirde çok ciddi insani dramlar oluşur, bizde bunun için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da basın mensuplarına Suriye ve Rusya’nın İdlib’e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıların birkaç gündür olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, konuyla ilgili hem Rusya hem İran’la yoğun çaba içerisinde olduklarını belirtti. Çabalarının sadece Tahran’da yapılan zirve ile sınırlı olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve MİT Başkanlığı ile beraber muhataplarla görüşmeleri sürdürdüklerini, bundan sonra daha da yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

“2 MİLYONA YAKIN İNSAN TÜRKİYE SINIRINA GELEBİLİR”

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ile 6 Eylül’deki görüşmelerini anımsatan Çavuşoğlu, “Almanya Dışişleri Bakanı ile basın toplantımızda da böyle bir çatışma devam ederse, insanların yine evlerini terk ederek Türkiye ya da başka bir bölgeye gidebileceği söylendi yada soruldu” diye konuştu. Kendisinin de böyle bir riskin olduğunu söylediğini, bunun bazı basın kuruluşları yada muhalefet tarafından kötüye kullanıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu,” İşte böyle bir durumda 2 milyona yakın insan Türkiye sınırına gelebilir, bunlar ‘ne olur gelsin’ anlamında yorumladılar ama onu doğru bulmuyoruz ama böyle bir tehdidin, riskin olduğunu söylüyoruz” açıklamasında bulundu.

“İDLİB’TE ÇOK CİDDİ İNSANİ DRAMLAR OLUŞUR”

İdlib’ten gelecek insanların herkesi etkileyebileceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Almanya’yı da Avrupa’yı da bizi de etkiler. Biz tabi BM burada esas önemli, çatı örgütü olarak insanların buradan evlerinin terk etmemesi için eğer terk etmek durumunda kalırsa, fikirlerimizi, düşüncelerimizi de söyledik, hazırlık da yapıyoruz. İdlib bölgesi çatışmasızlık bölgesidir. 3.5 milyon insan var, bu haliyle korunması gerekiyor. Aksi takdirde çok ciddi insani dramlar oluşur, bizde bunun için çaba sarf ediyoruz”  şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.