CHP 29 Ekim’de ‘Büyük Yürüyüş’ Düzenleyecek

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyüş gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Parlamenter demokrasinin mabedinin TBMM olduğunu ifade eden Bingöl, “93 yıl önce temelleri atılan cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, yine o temellerin atıldığı çatı olan Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e bir yürüyüş gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Bu yürüyüşe Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını belirten Bingöl, “Bu yürüyüş sıradan bir yürüyüş değildir. Bu yürüyüş sadece bir yıldönümü yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş, cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılığımızı kararlı bir şekilde göstereceğimiz bir yürüyüş olacaktır” dedi.



“Tüm Vatandaşlar Davetlidir”

Bu kutlu yürüyüşe tüm vatandaşların davetli olduğunu ifade eden Bingöl, “Tıpkı 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta Kızılay’dan Anıtkabir’e gerçekleştirdiğimiz yürüyüş gibi bu yürüyüşte sadece CHP’liler olamayacak, cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye, barışa, özgürlüğe sahip çıkan, bu değerleri çok önemseyen bütün vatandaşlarımızın davet edildiği bir yürüyüş olacak” dedi.
CHP’nin parlamenter demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığının gereği olarak bu yürüyüşe öncülük ettiğini belirten Bingöl, bu değerlere sahip çıkan bütün vatandaşların, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun katkı koyacaklarına inandıklarını ifade etti.

“Valiliğe Yapılan Başvuru Olumlu Karşılandı”

Bingöl, yürüyüşle ilgili Valiliğe resmi başvurularını yaptıklarını ve başvurularının önemli ölçüde kabul gördüğünü kaydederken, “Bizim kararlılığımız her halükarda bu yürüyüşü gerçekleştirmek noktasındadır. Yaptığımız başvuru da olumlu karşılanmıştır. O nedenle de bütün vatandaşlarımızın huzur içinde, CHP’nin bundan önce gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerde olduğu gibi, güvenli bir şekilde, emniyetin de nitelikli bir güvenlik önlemi alacağına inanıyoruz, bu büyük yürüyüşe, cumhuriyete, parlamenter demokrasiye, Türkiye’nin barışına ve kardeşliğine hizmet edecek olan bu anlamlı yürüyüşe katılacaklarına inanıyoruz” dedi. Bingöl, tüm sivil toplum kuruluşlarına da aynı çağrıyı yaptı.

“Terör Nedeniyle Geri Adım Atmamız Asla Söz Konusu Olamaz”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bingöl, “Valilik tarafından hassas noktalarla ilgili uyarılarda bulunuldu mu?” denmesi üzerine, “Bir sorun yok. Terör faaliyetleri nedeniyle geri adım atmamız alsa söz konusu olamaz. Terörün amacı korkutmak, yıldırmak, sindirmekse biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz, teslim olamayacağız. O nedenle bu tür eylemler asla bizi yıldıramayacak, asla geri atmayacağız, kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.
CHP’nin kendi iç güvenliğini ve disiplinini sağlamak adına, örgütleriyle gerekli önlemleri aldığını da vurgulayan Bingöl, “Burada en ufak bir kuşkumuz yok ama aynı nitelikte emniyetiminiz de yürüyüşün güvenliğiyle ilgili yeterli tedbirleri alacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Bingöl, “Yürüyüşle ilgili Valilikten bir ‘olur’ yazısı geldi mi” sorusuna, bu tür izinlerin resmi yazı gelmeden de sözlü görüşmeler şekilde karar altına alınabildiğini belirterek, “Valilik ve emniyetle yaptığımız görüşmelerde olumlu görüşler aldık. O açıdan bir sorun yaşamayacağız. Yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” yanıtını verdi.

“Çok Büyük Bir Katılım Olacak”

“Diğer siyasi partilere de davetiniz olacak mı” sorusu üzerine de Bingöl, “Davetimiz herkese açık. Siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, herkese açık, tüm vatandaşlarımızın davetli olduğu bir yürüyüş. Biz vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi göstereceğine inanıyoruz. Birkaç gündür özellikle yapılan bazı açıklamalar nedeniyle adeta telefonlarımız susmuyor, ‘tavrınız ne olacak’ diye. Biz Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e bu yürüyüşü mutlaka gerçekleştireceğiz. Daha önceki etkinliklerimize farklı siyasi düşünceye sahip bir takım kitle örgütleri, vatandaşlarımız katılmıştı. Bu yürüyüşümüze de aynı duyarlılıkla, ciddi bir katılımın, çok daha büyük bir katılımın olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bingöl, bu yürüyüşün sadece bir yıldönümü değil, parlamenter demokrasiyi, cumhuriyeti, laikliği, insan haklarını savunmak ve bütün bunların yanında terörü karşı da bir duruş sergilemek adına gerçekleştirildiğini vurguladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.