Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket gündem özeti merkez bankası hava durumu çin pkk Batuhan Sert tesk genel başkanı bendevi palandöken aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu

CHP Hatay Milletvekili Dudu: Peşini Bırakmıyacağız

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Kahramanmaraş’ta bir yurda ait sosyal tesiste 4 çocuğun istismar edildiği iddiasını, “Yakalanan … Sosyal Tesisi'nde görevli sözde öğretmen yakalanmış, ifadesinde 1 değil 4 çocuğa tecavüz ettiğini itiraf etmiştir. Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait … Sosyal Tesisleri'nde yaşanan bu olay, vahimdir ve Ensar Vakfı olayı ile hemen hemen aynıdır” ifadesiyle açıkladı.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Kahramanmaraş’ta bir yurda ait sosyal tesiste yaşandığı belirtilen istismar olayına ilişkin, “Bizim şu an avukat arkadaşlarımız olayı takip ediyorlar Kahramanmaraş’ta. Biz de onlarla birlikte peşini bırakmayacağız” dedi.
CHP’li Dudu, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla Kahramanmaraş’ta bir özel yurda ait sosyal tesiste biri 10 yaşında, 4 çocuğunun istismara uğradığı iddiasını duyurdu. Olaya ilişkin ANKA’ya konuşan Dudu, “Hükümet bu konuda bir önlem almalıdır. Artık yeter diyoruz. Ya bunları denetleyecek, ya da bu eğitimi bizzat kendisi verecek ve bunları kapatacak. Bunun başka yolu yok” dedi. Bir kişinin tutuklandığını belirten CHP’li Dudu, “Bizim şu an avukat arkadaşlarımız olayı takip ediyorlar Kahramanmaraş’ta. Biz de onlarla birlikte peşini bırakmayacağız” ifadesini kullandı.
Dudu, Twitter hesabından, “Tarikata bağlı denetimsiz yurtlardaki cinsel istismar vakaları maalesef bitmiyor” şeklinde paylaşım yaparak, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait vakfın … Sosyal Tesisi'nde 27 Temmuz 2016'da 10 yaşındaki erkek çocuk tecavüze uğramıştır. Tecavüze uğrayan çocuğun olayı anlattığı annesi yurt önünde feryat figan olaya isyan etmiştir. Sağlık Raporu ile tecavüz belgelenmiştir. Yakalanan … Sosyal Tesisi'nde görevli sözde öğretmen yakalanmış, ifadesinde 1 değil 4 çocuğa tecavüz ettiğini itiraf etmiştir. Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait … Sosyal Tesisleri'nde yaşanan bu olay, vahimdir ve Ensar Vakfı olayı ile hemen hemen aynıdır. Kahramanmaraş Merkez'deki … Sosyal Tesisleri'nde 4 çocuğa tecavüz olayının tüm boyutlarıyla üzerine gideceğiz.
“BUNA ORTAM SAĞLAYAN SESSİZ KALAN YÖNETİM DE SORUMLUDUR”
Kahramanmaraş Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü, sözde hocanın tutuklandığını belirtmiştir. Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'nde 4 çocuğa tecavüz eden öğretmen kadar buna ortam sağlayan, sessiz kalan yönetim de sorumludur. 2. Ensar Vakfı Yurdu olayı olarak da tanımlanacak … Sosyal Tesisleri'ndeki tecavüz olay ülkedeki vehameti ortaya koyuyor. Ülkedeki cemaat tehlikesini sadece Fethullah Gülen üzerinden okumamak gerekir. Yurt genelindeki tarikatlara ait denetimsiz yurtlarda sayısız çocuğumuz cinsel istismar kurbanı olmaktadır! Bir tarikata ait vakfın işlettiği … SOSYAL TESİSİ DERHAL KAPATILMALIDIR!  4 çocuğun tecavüz edildiği bu kuruma göz yumulamaz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.