CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat Yaralıları Ziyaret Etti

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananları, tedavi gördükleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

İl Başkanı Canpolat’la birlikte İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili hastane yönetiminden bilgi alan Canpolat, hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen yaralı yakınlarıyla da ilgilendi. Canpolat yaptığı açıklamada ise, “Ülkemiz son yıllarda hak etmediği şekilde gerilmiş ve terör örgütlerinin adeta cirit attığı bir merkez haline dönüştürülmüştür. Barışa ve bir arada olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Ayrımcılığın olmadığı, ırk, mezhep, bölge ayrımcılığının ortadan kalktığı bir anlayışa ihtiyacımız var. Hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir dönemin içindeyiz. CHP olarak terörün her türlüsünü kınıyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozamayacak. Bütün ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

“İçişleri Bakanı Nerede? Sorumlular Derhal İstifa Etmeli”

Terörle etkin ve etkinli bir mücadele yürütülmesi ve saldırıların yaşanmasında ihmali olanların hesap vermesi gerektiğini ifade eden Canpolat, hükümeti de sert sözlerle eleştirdi. Son 1 yıl içinde yüzlerce yurttaşın terör saldırılarında hayatını kaybettiğini belirten Canpolat, “Ankara’nın göbeğine ellerini kollarını sallayarak bomba patlattılar. Taksim’de, Vezneciler’de, Suruç’ta, havalimanında bombalar patlatıldı, yüzlerce yurttaşımız katledildi. Peki, bunların hiç sorumlusu yok mu? Sorumlular ne zaman, sorumluluk sahibi olduklarının farkına vararak özür dileyip istifa edecek? Bu ülkeyi yönetenlerin hiç mi suçu yok? İçişleri Bakanı nerede? Şu ana kadar sesi bile çıkmadı. Hangi mahallede IŞİD’in, terör örgütlerinin yuvalarıyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Türkiye’nin ve İstanbul’un can güvenliği yok. Yurttaşların can güvenliğini sağlamakla görevli olanlar sorumluluklarını yerine getirmelidir. Sorumlular derhal istifa etmelidir” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.