Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

CHP’den Profesyonel Askerlik Önerisi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Bizim tavsiyemiz hükümete özellikle Milli Savunma Bakanlığına bir an önce profesyonel askerliğe geçişle ilgili gerekli alt yapıları hazırlayıp profesyonel askerliğe geçip ve de bundan sonra ki tüm vatandaşlarımızın bu tip sorunlarla karşı karşıya kalmamasıdır” önerisini yaptı.


Yalım, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlik teklifine ilişkin, “28 gün ile gitmesi ile 6 ay gitmesi arasında veya  1 yıl gitmesi arasında işvereniyle aynı sıkıntıyla karşı karşıya gelecek. Madem bedelliyi çıkartıyorsunuz  2011 ve 2014’teki gibi vatandaşımızın bu miktarı ödeyip işvereniyle de en ufak sorun yaşamadan bu askerlik probleminin çözülmesidir. Ancak askerlik probleminin bence bu bedellinin son defa olması gerektiği kanaatindeyim çünkü biz CHP olarak bizim ana hedefimiz kesinlikle profesyonel askerliğe geçiştir. Bizim tavsiyemiz hükümete özellikle Milli Savunma Bakanlığına bir an önce profesyonel askerliğe geçişle ilgili gerekli alt yapıları hazırlayıp profesyonel askerliğe geçip ve de bundan sonra ki tüm vatandaşlarımızın bu tip sorunlarla karşı karşıya kalmamasıdır” önerisini yaptı.

Kurultay tartışmalarının hatırlatılması üzerine Yalım, “CHP’nin kurultay delegeleri kendi özgür iradesinde kendi düşüncelerini CHP’nin ve de ülkenin lehine en yakışan bir şekilde doğru kararlar vereceği kanaatindeyim” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.