Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi MSB hizmet ATO Başkanı Gürsel Baran AİLE trt PENÇEKİLİT Operasyonu

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Gözdağı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, haklarında soruşturma açılan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Nesin Vakfı yöneticisi Ahmet Nesin’in tutuklanmasının basın özgürlüğü talep eden herkese verilmiş bir gözdağı olduğunu söyledi.

Tanrıkulu açıklamasında, Özgür Gündem gazetesinin bir süredir ‘Nöbetçi genel yayın yönetmeni’ kampanyasını yürüttüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Haklarında soruşturma açılan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Nesin Vakfı yöneticisi Ahmet Nesin’in tutuklanması basın özgürlüğü talep eden herkese verilmiş bir gözdağıdır. Ancak bu aynı zamanda gazeteciler ve insan hakları savunucuları arasındaki dayanışmayı kırma girişimidir.

Ancak dün gerçekleşen tutuklama kararının, bir gazetenin binasını havaya uçurmaktan hiçbir farkı yoktur! Zira bu ifade hürriyetinin, haber yapma ve yayma hakkının altına konmuş bir dinamittir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.