Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor

Çocuk İstismarı Grup Önerisi AK Parti Tarafından Kabul Edilmedi

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP’nin “çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak” amacıyla verdiği grup önerisi kabul edilmedi. Ancak CHP, MHP ve HDP önerinin kabul edildiğini belirterek itiraz etti. Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verildi. Muhalefet kamera görüntülerinin izlenmesini talep etti.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP’nin grup önerisinin kabul edilmediğini belirtince CHP Grup Başkanvekili Engin Altay itiraz etti.

İtirazların devam etmesi üzerine Aydın da, “hesap ettim” dedi ve HDP’nin grup önerisini okutacağını ve işleme alacağını ifade etti. Bunun üzerine CHP’li vekiller sıra kapaklarına vurarak protesto etti. CHP, HDP ve MHP’li vekiller de ayağa kalktı ve itiraz etti.

 

 

TANSİYON YÜKSELDİ, BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Tansiyonun yükselmesi üzerine Meclis Başkanvekili Aydın birleşime 5 dakika ara verdi.

Aradan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Biz de saydık. Şu tablo şunu ortaya koyuyor, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup milletvekilleri dahi böyle bir öneriye hayır demek istemiyorlar. Şu tablo bile bunu ortaya koyuyor” dedi.

Vural, araştırma önergesinin kabul edilmesini istedi.

Milletvekillerinin iradesinin belli olduğunu ifade eden Vural, “Bunu siz zatıaliniz değiştiremezsiniz” derken Aydın da, “Ben değiştirmiyorum. Gördüğümü söyledim” dedi.

Vural,  “Kaç kişi vardı. 32 kişi vardı” dedi.

Aydın da, “Kabul etmeyenler dediğimiz de oradaki çoğunluk çok daha fazlaydı” dedi.

 

“KAMERALAR VAR”

Vural, “32 kişi vardı saydım. Madem öyle kaç kişi vardı. Meclis’in iradesi olarak çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili bir araştırma komisyonu kuralım.  Ben böyle gördüm demekle olmaz. Kameralar var. Yanınızdaki katip üye ne dedi, sordunuz mu?” sorusunu yöneltti.

 

KATİP ÜYELER KONUŞTU

Katip Üye Özcan Purçu da, “Biz burada yemin ettik. Ben her şeyin üstüne yemin ederim muhalefet tarafı daha kalabalıktı. Yemin ettim. Kabul edenler tarafı daha kalabalıktı” diye konuştu.

Mücahit Durmuşoğlu da, “Bu grup önerisi benim gördüğüm kadarıyla reddedildi” dedi.

 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİN İNCELENMESİ İSTENDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de kamera görüntülerinin incelenmesini isteyerek, “Bizler de iktidar partisi sıralarında oturan milletvekillerini saydık, 40’ın altında milletvekili vardı. Muhalefet sıralarında da 50’nin üzerinde milletvekili oturuyordu” diye konuştu.

 

“ BU KAMERALAR BOŞUNA ÇALIŞMIYOR”

Açılan usul tartışmasında konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'da, “Bu kameralar boşuna çalışmıyor. Durum tespiti yapabilirsiniz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “4 parti bir araya gelsin, ortak makul sağduyulu bir önergeyle yarın getirelim” diye konuştu.

Usul tartışmasının ardından Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Oylamada yanlışlık olmadığını, tutumumun doğru olduğunu ifade etmekle beraber ben yine de MHP Grup önerisini tekrardan oyunuza sunuyorum” derken, “Öneri kabul edilmemiştir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TbmmMeclisÇocuk Istismarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.